Eddig két elszökött kutya került a menhelyre

facebook megosztás

Hiába a közterületi tiltás, így is kerültek tűzijátéktól megriadt kutyák a kanizsai menhelyre. Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesülethez két kutya került az év utolsó napján, egyet pedig már elpusztulva találtak meg.

Az év első két hete még a szilveszter jegyében telik a menhelyen, hiszen leggyakrabban ekkor találják meg a hangos zajoktól megriadt állatokat. Skanecz Tamás telepvezető elmondta: a jelenlegi helyzet nagyjából megegyezik az előző években tapasztaltakkal.

– Minden évben szilveszterkor ez visszatérő probléma, hogy a tűzijátéktól megijednek a házi kedvenceink - különösön a kutyák - és elszaladnak. Az idei év gyakorlatilag hasonlóan alakult, mint az előző évek. 31-én került be hozzánk két kutya, illetve egyet sajnos elpusztulva találtunk. Nagyjából minden évben hasonlóak a tapasztalatok. Nem is 31-én és 1-én kerülnek be hozzánk ezek a kutyák, hanem az elkövetkező hetekben. Megijednek, elfutnak, nem tudja megfogni őket senki, és amikor megnyugszanak, akkor kerülnek be hozzánk – mondta Skanecz Tamás, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

A telepvezető szerint ugyanakkor az örömre adhat okot, hogy az emberek gondolkodása jó irányba változott, hiszen egyre többen keresik fel a menhelyet, hogy onnan válasszanak új társat maguknak.

– Az elmúlt évünkben az előzőekhez képest folyamatos pozitív javulást tapasztalunk, mind a bekerülő állatok számában - különösen a gazdátlan, kidobott kutyák esetében -, mind az örökbefogadók számának növekedésében. Folyamatosan keresik a kutyáinkat és szeretnének örökbe fogadni nálunk. A lehetőség erre adott, hiszen nyitva vagyunk folyamatosan – tette hozzá Skanecz Tamás.

A nagykanizsai állatmenhelyen - a már megszokott nyitvatartással - 2021-ben is várják a leendő örökbefogadókat.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.