Szelektív hulladékgyűjtés – Az edények nagy részét már kiosztották

facebook megosztás

A sárga tetejű – műanyag hulladék gyűjtésére alkalmas edények 85%-át már kiosztotta a szolgáltató. A napokban is folyamatos a házhozszállítás, információink szerint a belváros egy-két utcája mellett már csak a peremkerületek bizonyos része van hátra.

Június végén kezdte meg a 240 literes, sárga tetejű hulladékgyűjtő edények kiosztását a szolgáltató, a családi házas övezetekben. A szóban forgó edénnyel a sárga zsákos hulladékgyűjtést váltják ki folyamatosan, amiben szelektíven tudták gyűjteni a hulladékot a lakosok.

A váltás oka kapcsán Császár András, a Viridis-Pannonia Kft. logisztikai vezetője elmondta: egyrészt a pazarlás, másrészt kényelmi szempontok indokolták az új edény bevezetését. Az úgynevezett sárga tetejű hulladékgyűjtő edényekbe a különböző színű PET palackok, üdítős, tejes tetra pack dobozok, HDPE jelöléssel ellátott műanyag flakonok, konzervdobozok, üdítős, sörös alumínium dobozok helyezhetők.

A kiszállítás folyamatos, tegnap többek között a Jókai utcában jártak a szolgáltató munkatársai.

– Előzetes értesítést fogunk mindenkinek a postaládájába dobni, illetve a közösségi oldalunkon, a honlapunkon megtalálják a kiszállítással kapcsolatos információt. A szállításkor a szomszédnak, vagy esetleg olyan ismerősnek is átadjuk az edényt, aki esetleg át tudja venni. Ezt jó, ha tudják, így nem kell bejönniük később, és személyesen átvenni nálunk a telephelyen. Aki megkapta az edényt, már nem kap sárga zsákot. Arra figyelni kell, hogy mindaddig, amíg van sárga zsák a lakosságnál, és kihelyezi, el fogjuk szállítani, viszont ezek visszapótlása értelemszerűen már nem fog megtörténni ott, ahol edényt osztottunk – mondta Császár András, a Viridis-Pannonia Kft. logisztikai vezetője.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.