Biztosan a fővárosban

facebook megosztás

A bajnokság 15. fordulójában a Kanizsai Vadmacskák SE a női kosárlabda amatőr NB I-es csapata az ELTE Fortis Budapest otthonában lépett pályára és már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.

ELTE Fortis (9.) - Kanizsai Vadmacskák SE (2.) 61-94 (17-28, 15-24, 13,23, 16-19)

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 15. forduló. Budapest, 50 néző. Vezette: Válé F., Lázár Zs.

Kanizsa: Fuisz 21, Baa 31, Zsámár P. 4, Bánhegyi B. 7, Budai 23. Csere: Kovács R. 4, Füredi 2, Horváth L. 2, Csuha, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

A meccs 5. percéig a két csapat részéről felváltva estek a kosarak, majd a kanizsaiak zsinórban – Baa Dominika és Budai Dorina révén - dobott 16 pontjukkal el is húztak tizennéggyel az első tíz perc végére. A második negyedet is nagy odafigyeléssel kezdték Fuisz Viktoriáék, ezúttal egy 13-0-s szakaszuk volt, mellyel már húsz pont fölé nőtt a két együttes közötti különbség, melyet gyakorlatilag az első húsz perc végén is sikerült megtartania a KVSE-nek. Nagyszünet után Budai ponterős centerjátékával tovább nőtt a dél-zalai előny, ezért az utolsó felvonásban már az addig kevesebb lehetőséget kapott játékosok is még több játéklehetőséget kaphattak.

- A játék minden elemében az egyetemi csapat fölé nőttünk és magabiztos győzelmet arattunk Budai és Baa kiváló egyéni teljesítményével – fogalmazott a kanizsaiak trénere, Gábor Erzsébet a meccset követően.

A találkozón a legeredményesebb nagykanizsai kosarasa Baa Dominika lett, aki ebben a szezonban pontjai alapján az egyik húzóembere a KVSE-nek. Néhány hete a megye legjobb utánpótláskorú női kosárlabdázójának választották a 2004-es születésű sportolót, aki az elmúlt esztendő végén az olimpiai reménységek válogatott tornáján is bizonyított a magyar csapat színeiben, ind érettebb játékot nyújtva.

- Második osztályos koromban kezdtem el a kosárlabdát, és örülök, hogyha a csapat hasznára lehetek – fogalmazott szerényen az ifjú kosárlabdázó. - Idővel szeretnék az NB I A csoportjában is szeretnék meghatározó játékos lenni és a felnőtt válogatottban is szerepelni. Addig persze meg rengeteget kell dolgozni és ebbe az is beletartozik, hogy most is a Vadmacskáknál a csapat eredményessége a fő cél, az egyéni ambíciók úgymond másodlagosak. A sport mellett aztán ott van még a tanulás is, a Mezőben vagyok kilencedikes, a kettőt összeegyeztetni időnként nem egyszerű, de igyekszem megbirkózni a feladattal.

- Dominika tehetséges és jó képességű kosárlabdázónk, aki időnként talán kicsit fáradtabb, hiszen a felnőtt és kadet együttesünkben is egyszerre bizonyíthat – mondta el felfedezője és edzője, Gábor Erzsébet. - Számos helyzetre kell tehát koncentrálnia, képességei ugyanakkor vitathatatlanok, mivel gyorsaság, reflexek, akarat terén kiemelkedő, amit nyújt és a labdával is jól bánik, legyen szó labdabiztosságról, vagy éppen labdaszerzésről. Régen volt ilyen játékosunk, ha fejlődése töretlen lesz és fejben is összeszedett tud maradni, tényleg sokra viheti, akár a legmagasabb szinten is.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.