GasztroKanizsa: Egy zalai finom falat

facebook megosztás

Farkas Gábor szakácsként dolgozik Ausztriában. Eleinte csak kedvtelésből főzött, aztán rájött az „ízére”, és végül a hivatásává vált. Jó érzés volt megtapasztalnia, hogy milyen finomra sikerült egy-egy főztje, és hogy másokat is meg tud lepni vele. Érdekelni kezdte, milyen a kinti kultúra, mit, mivel és hogyan esznek (fogyasztanak!) az osztrákok.



Farkas Gábor

Öt éve konyhán tevékenykedik, egy 400 fős, 4 és fél csillagos szuperior szálloda étterme a munkahelye. Persze törekedett arra, hogy feljebb lépjen a ranglétrán, és bekerüljön a többiek közé, mint szakács. S ennek meg is lett az eredménye: egyszer csak odajött hozzá a konyhafőnök, és közölte vele, hogy holnaptól szakácsként dolgozik. Gábor mindenhol szeret főzni: itthon is, és kint is. Nem titkolja, ha egyszer lehetősége adódik rá, hazajön, és itthon folytatja a munkáját. Olvasóinkkal a kedvesének édesanyjától, Zsuzsától tanult, egyszerűen és gyorsan elkészíthető zalai finom falat receptjét osztotta meg.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet 8-10 dkg-os sertéskaraj, fél kg burgonya, liszt, só, bors, fokhagyma, 2 tojás és kefir, vagy joghurt.

Elkészítése:

A tojásokkal sűrű palacsintatésztát készítek, hozzákeverem a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. A húst kiklopfolom, megsózom, a burgonyát megtisztítom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, megsózom, locsolok rá néhány csepp citromlevet, hogy ne barnuljon meg, és pár perc múlva kinyomkodom a levét. Összekeverem a palacsintatésztával, belemártom a lisztbe beforgatott karajszeleteket és forró olajban kisütöm. Akkor lesz szép a bundája, ha minél több a burgonya a keverékben. Tálalásnál díszíthetjük friss zöldségekkel, hígított tejföllel, amit őrült pirospaprikával színezünk meg.

Bakonyi Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.