Fiatalok jótékonykodtak gyermekek javára

facebook megosztás

Fiatalok jótékonykodtak gyermekek javára – az idei Mura-menti malacságokon versengő egyik csapat bútorokat és egyéb kiegészítőket adományozott a kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának. A mintegy 200 ezer forintos felajánlást a fesztiválon értékesített ételek árából finanszírozták a molnári, tótszerdahelyi és tótszentmártoni fiatalok.

Az átadás után szinte azonnal birtokba is vették az új bútorokat a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály lakói. Az idei murakeresztúri böllérfesztivál Semec Farm nevű csapata egy tucat kisszéket, több gyerekméretű asztalt és éjjeliszekrényt is adományozott a kórháznak.  Közel 200 ezer forint értékben rendeltünk bútorokat. Székeket, asztalokat és lámpákat is, ha jól tudom, valamint két komódot is tudtunk ezen a pénzen venni - mondta Kotnyek Lilla, a Semec Farm csapatának tagja. 



A mintegy 200 ezer forintos felajánlást a fesztiválon értékesített ételek árából finanszírozták a molnári, tótszerdahelyi és tótszentmártoni fiatalok

A felajánlott bútorok különösen hasznosak lesznek a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály számára, hiszen méretre szabottak, így a gyerekek egyedül is tudják majd használni azokat. – Biztonságban mozognak mellettük és nagyon jól tudják használni. Vannak bútoraink, de nem pontosan ezek a méretek, s azok között a szülők segítségével tudnak mozogni. Ezt pedig tudják használni mindenhez, játékhoz is, és nagyon biztonságosan. S dizájnos bútorokról beszélünk, a színüket is hamar megkedvelik, így a gyerekek ezeket máris elfoglalták - fogalmazott Dr. Nád Márta osztályvezető főorvos.

A csapat tagjai úgy tervezik, hogy jövőre is részt vesznek a Mura-menti malacságokon, és a bevételüket akkor is jótékony célokra fordítják.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.