Édes volt a hétvége Zalaszentbalázson

facebook megosztás

Folyamatosan érkeztek a versenyzők a finomabbnál finomabb süteményeikkel a fesztiválnak helyet adó kultúrotthonba. Az eseményt kilencedik alkalommal szervezte meg a Zalaszentbalázsi Fiatalok Egyesülete. – Alapvetően az volt a célunk, hogy a helyi háziasszonyok kicserélhessék receptjeiket, illetve megmutathassák az otthon elkészült süteményeiket egy helyi rendezvényen. Hagyományteremtő szándékkal hoztuk annak idején létre, úgy érzem, hogy ez sikerült is – mondta el Horváthné Bereczki Krisztina, a Süteményfesztivál egyik szervezője.



A kilencedik alkalommal megrendezett Süteményfesztiválra negyven különféle finomsággal érkeztek a résztvevők

A versenyzők édes, krémes, sós, torta, junior és mentes kategóriába nevezhették süteményeiket. Az otthon elkészített finomságokat íz és küllem alapján bírálta el a szakmai zsűri. A rendezvényen pedig az sem maradt titok, hogy mi kell az igazán jó süteményhez. – Ahogy szokták mondani, a szívünket, lelkünket bele kell tenni, de elsősorban a jó alapanyagot, meg az időt sem szabad tőle sajnálni. Meg hát a fantázia – legyünk bátrak, kísérletezzünk, ha nem sikerül, akkor megeszi a férjünk. De én azt gondolom, hogy a jó alapanyag nagyon fontos, meg tényleg bátran merjünk kísérletezni – árulta el Karvalics Istvánné. A zsűri negyven különféle finomság közül választotta ki a kategóriagyőzteseket. A jó hangulatú fesztiválon pedig zenés és táncos produkcióból sem volt hiány.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.