#állattenyésztés
Gümőkór-fertőzöttséget igazoltak a hatósági vizsgálatok két Somogy vármegyei szarvasmarha-állományban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
A takarmányárak 30-35 százalékkal emelkedtek tavaly szeptember óta, és mivel a tápok az élőbaromfi-előállítás önköltségének kétharmadát teszik ki,…
Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták…
(Fotó: Horváth Zoltán) Magról nevelt növények, szeretettel tartott állatok – vannak, akik így állnak hozzá a kertműveléshez és az…
Fürjekkel gazdálkodik egy fiatal pár Szepetneken. Egyre népszerűbb környékünkön is a gazdálkodás és az ehhez kapcsolódó háztáji állattartás. A…
„A Tarkarét Biofarm egy festői völgyben található Zalaköveskúton. A legelőket erdők határolják, alul patak kanyarog, ideális élőhelyet…
Kampányt indít a nyúlhús fogyasztásának ösztönzésére az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet…
Mintegy 20-25 százalékkal bővülhet a növekvő kereslet miatt a pulykahús belföldi forgalma az év többi hónapjához viszonyítva decemberben, és az…
A bivalyhúst és az abból készült ételeket népszerűsítő program indult, amelynek első állomásaként vendéglátóipari szakembereknek szerveztek…
Magyarországon ez idáig nem mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusának jelenlétét - erősítette meg az MTI kérdésére a Nemzeti Élelmiszerlánc…
Egyre népszerűbb a harcsa hazánkban. Bár még mindig a ponty vezeti a listát a halfogyasztás terén, sokan keresik a szálkamentes, fehér húsú halakat,…
Folyamatosan nő, már évi hat kilónál jár a magyarok egy főre eső éves átlagos halfogyasztása, de lehetne még magasabb is - mondta a Magyar…
Rendkívül nagy az érdeklődés az ágazat helyzetével foglalkozó Méz-jelentés iránt az Európai Parlamentben (EP) - mondta a Fidesz európai parlamenti…
Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM), illetve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a magyar hal minőségének…