Idén is népszerű volt a Puncs Karácsony

facebook megosztás

Idén is kinyitott egy hétvégére advent alkalmából Nagykanizsa elismert fagylaltozója, a Puncs. Horváth Ferenc és munkatársai gofrival, forró csokoládéval és különböző ízesítésű fagylaltokkal várták a vendégeket. 

A Puncs Karácsonyt először 2011-ben szervezte meg Horváth Ferenc, amikor a vendéglátóhelyet megválasztották Zala legjobb fagyizójának. Ilyenkor ezzel a plusz hétvégével köszöni meg a vendégeknek a nyári forgalmat. Idén a fagylaltpultban a hagyományos ízek mellett több különlegesség is megtalálható volt. Az üzletvezető elmondta, nem egyszer előfordult már, hogy több gombóccal tudott eladni a desszertből, mint egy átlagos nyári napon. 

- Általában mindig decemberben szoktuk csinálni adventkor. Nekünk nagy megtiszteltetés, hogy mindig sokan vannak. Istenbizony ez nem a pénzről szól, arról szól, hogy a vendégeink, akik vannak, megtiszteljük őket, boldog karácsonyt kívánunk egymásnak és ez sokat számít nekünk – mondta el Horváth „Mákos” Ferenc.

Puncs fagyizó

Horváth Ferenc hozzátette, tapasztalatai szerint a többség ilyenkor elvitelre kéri a fagylaltot, hogy azt lefagyassza és majd az ünnepi menü mellé fogyassza el karácsonykor. A fagyi mellett népszerűek voltak a jellegzetes téli desszertek is, mint a gofri és a különböző forró italok. 

- Most valószínűleg forró csokoládét iszunk és viszünk haza fagylaltot is – tudtuk meg Horváth Lászlótól. 

A Puncs az elmúlt negyven évben a város legismertebb fagylaltozója lett, ahová a megye-, sőt az országhatáron kívülről is érkeznek vendégek. A helyiek szintén örömmel járnak vissza és kóstolják meg az új ízeket. 

- Most gofrit ettünk, forró csokit ittunk, de általában fagylaltozni járunk ide – árulta el Papp Norbert. 

Az idei Puncs Karácsonyon is több százan vettek részt. A karácsonyi hangulatról a szervezők élő zenével is gondoskodtak. 

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.