Vastaps volt a jutalom: Másodszor adott nagykoncertet a MeArMa Trió

facebook megosztás

Sikeres koncertet adott a MeArMa trió pénteken a Medgyaszay Házban. A zeneiskola tanáraiból alakult formációt több alkalommal láthatta már a közönség különböző rendezvényeken, ám a nagykoncertjeik sorában ez volt a második, a szinte napra pontosan egy évvel ezelőtti után. 

A trió 2020-ban alakult, a Covid-járvány idején. Az együttes tagjait az ingerszegény környezet túlélése motiválta, szerették volna tudásukat továbbra is karbantartani, csiszolni. Fekete Melinda Zsófia, a trió szaxofonosa elárulta: lázas felkészülés előzte meg a mostani alkalmat.

- Ez az együttesünk második önálló nagykoncertje és erre most nagyon büszkék is vagyunk. Nagyjából pont napra pontosan egy évvel ezelőtt került sor az elsőre, ugyanitt a Medgyaszay Házban. Igazából nagyon sok felkészülésünk van egy ilyen nagykoncert előtt, hetekig próbálunk. Fárasztó időszak egy picikét, mert a zeneiskolai tanításunk mellett kell ezeket a próbákat beizzítanunk, igyekszünk azért összehozni – árulta el Fekete Melinda Zsófia, a MeArMa Trió szaxofonosa.

zene

A koncert a trió és a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület összefogásának köszönhetően valósult meg. Mint azt Balogh Tünde elmondta: eredetileg a zene világnapjához kötődően szerették volna megtartani a produkciót, de a programok tömkelege miatt, inkább áttették másik időpontra.

- Nagyon fontosnak tartja az egyesület, hogy a szimfonikus zenekar, illetve a Fentős Ferenc Kamarazenekar munkája mellett mindig segítsük a kollégákat abban, hogy egyénileg is megmutatkozhassanak. Többször csináltunk már kamarakoncertet, ez most az egyik a sok közül – mondta el Balogh Tünde, a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület elnöke. 

A MeArMa Trió egyik legfontosabb célkitűzése a kamarazene, az örömmuzsikálás népszerűsítése – erőfeszítéseiket a pénteki koncerten a közönség vastapssal hálálta meg.

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.