Lábbuszon és két keréken – Oviolimpát tartottak a Kanizsa Arénában

facebook megosztás

„Lábbuszon és két keréken” jelmondattal tartottak oviolimpiát ma délelőtt. A program biciklis felvonulással kezdődött, majd az óvodások és szüleik a fenntarthatóság, a zöld közlekedés és a csapatépítés jegyében sportoltak közösen a Kanizsa Arénában.

Többéves hagyománya van a programnak a városban, amiben a Nagykanizsa Központi Óvoda tagóvodái vesznek részt. Némethné Kovács Edit igazgató elmondta, a világjárvány miatt nem tudták mindig megszervezni az eseményt, de fontosnak tartják, hogy folytassák a tradíciót, amit annak idején egy Erasmus pályázat részeként indítottak el. Kiemelte, már az első alkalom után rengeteg pozitív visszajelzést kaptak.

– A szülők körében olyan sikeres volt ez a program és olyan örömmel vettek részt ezen a biciklizős programon. Nagyon nagy élmény a szülőknek és a gyerekeknek, hogy családként, az intézmény szervezésével, az egész városon végigbiciklizve megmutathatják, hogy milyen fontos az, hogy a gyerekeikkel együtt legyenek és egy ilyen szemléletet közvetítő program megvalósulhasson – mondta el Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda igazgatója. 

ovi

A rendezvény célja a közösség összekovácsolása mellett, hogy felhívják a figyelmet a zöld közlekedés és a fenntarthatóság fontosságára. Benczik Imréné, a Hevesi Tagóvoda megbízott tagintézmény-igazgatója elmondta, mindezeken túl az egészséges életmódra is nagy hangsúlyt fektetnek.

– A testmozgás azért is fontos, hogy kiskorban elkezdjük, hogy majd a gyermekek egészségesen éljenek a továbbiakban, tehát ezt minél előbb, minél kisebb korban meg kell, hogy ismertessük a gyerekekkel, és ez volt a célja a rendezvényünknek. Azt gondolom, hogy ami itt zajlik már a hátam mögött, az is jelzi azt, hogy milyen nagy izgalomban vannak a gyerekek. Az Erzsébet térről indultak kerékpárral, rendőri felvezetéssel a gyermekek – árulta el Benczik Imréné, a Hevesi Tagóvoda megbízott tagintézmény-igazgatója. 

Az eseményhez minden tagóvodából tíz szülő és tíz gyerek csatlakozott, akik csapatokban mérhették össze a tudásukat. A nap végén emléklappal, éremmel és serleggel is jutalmazták a résztvevőket, azonban ahogy Benczik Imréné fogalmazott: ami igazán nyertessé teszi őket az az, hogy aktívan, együtt mozoghatnak.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.