Idén is sokan csatlakoztak a salsásokhoz

facebook megosztás

Kezdőknek indított tanfolyamot a Kanizsa Salsa Egyesület. Azoknak, akik csatlakozni szerettek volna a csoporthoz, két órán volt lehetőségük elsajátítani a tradicionális kubai tánc alapjait. 

Az egyesület minden évben igyekszik lehetőséget biztosítani azoknak, akik szeretnének megtanulni salsázni. A kezdőknek az oktatók tartottak egy órát a tagok segítségével, majd a végleges tanítás a következő hetekben indult. Borsos Gellért egyesületi elnök kiemelte, az oktatással nemcsak egy táncot és stílust, hanem egy életformát is el lehet sajátítani, amely a nemi szerepeket is előtérbe helyezi. 

salsa

- A modern társadalmunkban ezek a szerepek egy kicsit eltolódtak, de amint a táncparkettre lépnek a táncosaink ott a nőnek nőnek, a férfinak férfinak kell lenni. A férfiaknak meg kell tanulniuk úgy vezetni a hölgyet, hogy ők azokat a jelzéseket, azokat az energiákat fel tudják fogni, a hölgyeknek pedig vezethetőnek kell lenni. Sokszor mind a két nem részéről egyfajta tanulási folyamat ez, amit egyébként a hétköznapokban nem biztos, hogy megélnek vagy megtapasztalnak. Aztán ezeket a képességeket lehet, hogy tudják hasznosítani más területen is – árulta el Borsos Gellért, a Kanizsa Salsa Egyesület elnöke. 

A jelentkezőknél nem volt előfeltétel, hogy legyen valamilyen táncos tapasztalatuk, az egyesület vezetése azoknak is lehetőséget szeretett volna biztosítani, akik csak a társaság miatt érkeztek. 

- Nagyon tetszik, úgy gondolom, hogy ők egy nagyon jó közösség, tehát nemcsak a táncban, hanem különben is barátságosak és egyszerűen jó itt lenni közöttük – tudtuk meg Horváth Edittől. 

Az előző években kisebb problémát jelentett az egyesületnél, hogy az első órán sokkal több hölgy vett részt, ám az idei évben az urak is szép számmal csatlakoztak a csoporthoz. 

- Én most kezdtem el, azért döntöttem mellette, mert nagyon imádom a zenét, a táncot is és szerettem volna egy csapathoz tartozni. Nagyon jókat hallottam róla, ezért úgy döntöttem, hogy elkezdem - mondta el Felső Marcell. 

Azok, akik az első két óra után is látogatják a Kanizsa Salsa Egyesület óráit, a tanulási folyamat végén érhetik el a haladók szintjét, amivel egyesületi taggá válnak.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.