Hamis szoftverekkel buktak el a szervizek – A szakértő szerint ez több okból is veszélyes

facebook megosztás

Illegális szoftverek használata miatt bukott le több dunántúli autószerelő műhely az elmúlt hónapokban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszeresen vizsgálja szervizekben az alkalmazott eszközök jogtisztaságát, ami a megkérdezett kanizsai szakértő szerint nemcsak a vagyoni kár, hanem a balesetek elkerülése miatt is fontos.

Egy vizsgálat során akár téves következtetéseket is levonhatunk, ha az eszköz, amivel vizsgálják az autót, az nem a gyártó előírásának megfelelő – szögezte le Moór András. A szakértő kiemelte, a vezetéstámogató rendszereknél egy rosszul beállított adat akár komoly balesetveszélyt is előidézhet. Ilyen funkció például a vészfékasszisztens, az autóban található bármelyik kamera és a távolságtartó tempomat.

moór

– Olyan vészfékezés is történhet óvatlan pillanatban, amit a mögöttünk haladó nem fog tudni kivédeni, és abból baleset lesz. Láttunk már ilyen problémát sajnos, egyébként ott nem helytelen adatokkal történő beállítási hiba volt, hanem a beállításnak a hiánya okozta a gondot, de el tudom képzelni azt, hogyha nem jogtiszta és nem gyártól származó adatokkal, információkkal látjuk el az autónkat, akkor az okozhat hasonló problémát – árulta el Moór András, a Moór Autó ügyvezetője. 

T.CS.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.