Egy tucat fiatal versenyúszóval alakult meg Délzalai Úszó SE

facebook megosztás

Új úszóegyesület alakult Nagykanizsán. A Délzalai Úszó SE-nél jelenleg a versenysportolók felkészítése zajlik, a tanmedencés oktatás november 6-án indul a Kanizsa Uszodában. 

Az új egyesület hivatalosan szeptemberben alakult meg, azok, akik szeretnének csatlakozni ezen a héten hétfőtől péntekig próbaedzéseken vehetnek részt az uszodában, a medencés oktatás elkezdése előtt. A versenyúszók felkészítése minden hétköznap 15 és 17 óra között zajlik, Vass Ákos vezetésével. A csurgói születésű tréner két évvel ezelőtt szerezte meg edzői képesítését. 

- A versenyúszóink tizenketten vannak, ők teszik ki a nagyját az egyesületnek egyelőre. November elejétől csatlakoznak be hozzánk a kisvizes oktatásba is és reméljük a különböző fitneszúszók is – mondta el Vass Ákos, a Délzalai Úszó SE edzője. 

úszás

A versenyúszók közül többen az edző személye, illetve a korábbi versenyzői összetartás miatt döntöttek a DÚSE-hoz való csatlakozás mellett. 

- Én nagyon szeretem azokat, akikkel úszok. Mindig számíthatok rájuk és attól, hogy nagyon sok a korkülönbség köztünk, úgy érzem, hogy mindig tudunk valakivel beszélgetni és senki sem marad ki. Ez így boldogsággal tölt el, ide lejönni – tudtuk meg Andrási Katalintól, a Délzalai Úszó SE úszójától. 

Az egyesület edzéseit több korosztály is látogatja, néhányan már rutinos versenyzőnek számítanak. 

- Indultam korosztályos országos bajnokságon. A célom folytatni, egészen a gimnáziumba versenyszerűen és utána majd alakul – árulta el Magyar Bodza, a Délzalai Úszó SE úszója.

Vass Ákos hozzátette, a sportolóknak hivatalosan januártól lesz lehetőségük a Délzalai Úszó SE színeiben indulni a különböző megmérettetéseken.

K.T.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.