Az érbetegségekről tartott előadást Farics Ákos a Hevesi Sándor Művelődési Központban

facebook megosztás

A leggyakoribb érbetegségekről tartott előadást Farics Ákos érsebész hétfő délután a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Az esemény a Szívbetegekért Egyesület és a Kanizsai Kulturális Központ közös szervezésében valósult meg.

Több évtizedes hagyománya van az egyesület által szervezett előadásoknak a HSMK-ban. Hegedűs Györgyné elnök kiemelte, a programok elsősorban a szív egészségéhez kapcsolódnak, de számos más témáról hallhattak már az érdeklődők az elmúlt években. Mint mondta, próbálja úgy kialakítani az előadásokat, hogy a azok témái minél több embert érdekeljenek.

érbetegség

– 145-en voltunk Kisjós Balázsnak az előadásán, aztán Matolcsi főorvos úrnál 75-en, Fliszár doktornőnél 120-an, tehát nagyon nagy az érdeklődés. Most egy picit félek –, nagyon jó idő van, mindenki próbál a hegyre menni és még betakarítani –, hogy kevesebben, de az érdeklődés telefonon az nagy volt – mondta el Hegedűs Györgyné, a Szívbetegekért Egyesületének elnöke. 

A hétfői programon Farics Ákos érsebész vezette be az érdeklődőket a leggyakrabban előforduló érbetegségek részleteibe. Ő elmondta, igyekszik a témát mindenki számára befogadhatóan átadni.

– Az érszűkületről szeretnék beszélni inkább, a vénás elégtelenségről, ami rengeteg embert érint a világban. Erről szeretnék pár gondolatot ma megosztani – árulta el Farics Ákos, a Nagykanizsa Kanizsai Dorottya Kórház érsebésze. 

Az érsebész előadásán az egyesület korábbi eseményeihez hasonlóan, ugyancsak nagy volt az érdeklődés, hiszen a tagokon kívül is sokan érkeztek a programra. 

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.