„Példát kell mutatni” – Kanizsaiak a tanárok telefonhasználatának korlátozásáról

facebook megosztás

A diákok után a tanárok iskolai telefonhasználatát is korlátozza a kormány. A rendelet hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben, miszerint a pedagógusok csak az oktatással összefüggő okokból vehetik kézbe a mobiljukat. A stábunk által megkérdezett helyiek zöme támogatja a döntést, mondván, a felnőttek mutassanak példát a gyerekeknek.

A hétfőn megjelent rendelet szerint a tanárok csak rendkívüli esetekben használhatnak telefont tanítási időben, ilyen például, ha bűncselekmény történik vagy amikor az intézmény külső programot szervez. A diákok mobilozásának tiltása kapcsán korábban beszámoltunk róla, hogy megosztja a helyiek véleményét, a legújabb szabályozással azonban a többség egyetért.

– Mindenféle téren a pedagógusoknak példát kell mutatni. A magánéletben, az iskolában és mindenhol. Ez természetes – mondta el egy helyi lakosunk.

A mi időnkben sem használtunk telefont, az órákat meg lehet tartani anélkül is – erről Kummer Nándor beszélt stábunknak, akinek a felesége pedagógusként dolgozik. Mint mondta, ő egyetért ezzel a szabállyal, azonban vannak kétségei.

mobil

– Ez így valóban hirtelen volt és nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető és mennyire fog így működni ez a rendszer a továbbiakban – fogalmazott Kummer Nándor.

Van, aki ellentétes véleményt fogalmazott meg, mondván, hogy a tanárok eddig sem telefonozni jártak az iskolába. Mihes Zoltánné szerint ez egy bosszú a pedagógusok ellen, így ő ezzel nem ért egyet.

– Hogyan értenék? A tanárok nem azért vannak ott, hogy telefonáljanak. Vészesetben esetleg. De tanítanak, az a feladata, azt tanulta – szögezte le Mihes Zoltánné. 

Az okoseszköz-használatot korlátozó rendelet életbe lépését követően a Telex szerint egyes intézményekben digitális szigeteket alakítottak ki a tanulók számára, míg másutt azt sem engedik a diákoknak, hogy magukkal vigyék a telefonjukat az iskolába.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.