Hosszú kihagyás után tér vissza a motokrosszos elit Kanizsára

facebook megosztás

Több mint egy évtized után rendeznek ismét motokrossz országos bajnoki versenyt a nagykanizsai versenypályán. A szeptember 15-i eseményen a másodosztály pilótái a szezonzárón néznek farkasszemet egymással, de a sportág legjobb hazai képviselőit is láthatja majd a közönség.

Évtizedeken keresztül látta vendégül a Petőfi utcai versenypálya az ország legjobbjait, 2013 után azonban már nem látogatott el a motokrossz ob mezőnye Nagykanizsára. A versenyzés szerelmesei az elmúlt években sem maradtak futamok nélkül, hiszen kismotoros, veterán- és quadversenyeket is rendeztek a komplexumban. A hazai szövetség számára problémát jelentett, hogy nem talált megfelelő helyszíneket a viadaloknak, a kanizsai egyesület vezetősége emiatt is döntött úgy, hogy elvállalja a rendezési feladatokat.

- Beszélgettünk róla egyesületen belül és arra a döntésre jutottunk, hogy felnőttünk a feladatra. Nagyon sokat fejlődött a pálya az utóbbi években, száz százalékban kiépült a locsolórendszer egy egész komoly szintre. Most már azt mondom, hogy szinte a legnagyobb porban is helyt tudunk állni, úgyhogy összeültünk és rábólintottunk – árulta el Hóbor Zoltán, a Kanizsa Motocross Sport Egyesület elnöke. 

motor

Az eseményen összesen kilenc kategóriában bonyolítanak le futamokat. A szabályok értelmében a két aznapi verseny alapján alakul ki a hétvége végeredménye. A legkisebb géposztálynak az MX50-es számít, de másod- és harmadosztályú küzdelmekre is sor kerül, míg a profik egy külön megmérettetésre nevezhetnek.  

- Nem is a profi kategóriát emelném ki, hiszen az meghívásos verseny lesz, nem bajnoki pontokért megy. Viszont a másodosztálynak ez lesz a zárófordulója, tehát nagyon komoly csaták lesznek. Azt mondom, hogy a másodosztály is egy nagyon szép, profi szinten tud motorozni, nagyon látványosan. Pár pont választja el az első öt-hat-nyolc embert, úgyhogy érdemes kilátogatni, mert itt bajnokot avatunk - tudtuk meg az elnöktől. 

Hóbor Zoltán hozzátette, nem titkolt céljuk, hogy a mostani ob-fordulóval egy hagyományt teremtsenek és évente visszaidézzék a régmúlt motokrosszversenyeinek hangulatát. A szervezők a nyílt kategória megmérettetéseire több külföldi versenyzőt is igyekeznek meghívni.   

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.