Hivatalos: Megkapta az igényelt, 316 millió forintos forrást a Tripammer Gyula utca felújítása

facebook megosztás

Megkapta az előzetesen igényelt, 316 millió forintos forrást a Tripammer Gyula utca felújítása. Ahogy arról még májusban hírt adtunk, a temető környékének parkolási és közlekedési problémáit enyhítő beruházás első helyen szerepelt a város uniós fejlesztési listáján. A hivatalos értesítés kedd este kapta meg a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.

A város közlekedésének egyik legkritikusabb szakasza a Tripammer utcai temető környéke. A kátyúk mellett a parkolás is évek óta komoly problémát jelent, azonban a mostani fejlesztésnek köszönhetően 107 darab új leállót építenek ki.

utca

– Teljes burkolatfelújítást végzünk, a két oldalán megerősítjük az útburkolatot és kétréteg aszfaltot fog kapni ez az út. Elkészül az új járda is mellette, a sövény rendezve lesz, a csapadékvíz-elvezetés az út mellett szintén rendezve lesz. S nem utolsó szempont az sem, hogy a temető mellett, két helyen is, egy-egy pár, tehát összesen négy megállóhely, ezek mind fel lesznek újítva a projekt keretében – mondta el Horváth Jácint, Nagykanizsa megválasztott polgármestere.

Nagykanizsa összesen mintegy 7 milliárd forintot hívhat le a TOP-forrásból, amit meghatározott célokra, de szabadon választott projektekre lehet elkölteni. A testület összesen hat tételt fogadott el, aminek az első helyén a Tripammer utca rendbetétele állt. Mindez Horváth Jácint szerint nem véletlen, hiszen már ciklusokkal korábban foglalkozni kellett volna ezzel a szakasszal.

– Nagyon régóta húzódott és nagyon nagy igény lett volna rá. S az előző önkormányzatok, még minket megelőzően, nem költöttek rá. Ezért mi az elmúlt ciklusban már elhatároztuk, hogy ezt első helyre tesszük, s első helyen is volt a TOP-források között, ahogy ezt többször el is mondtuk. Szeretnénk, ha látnák a kanizsaiak, hogy amit mi ebben a dologban ígértünk, azt meg is csináljuk és végre is hajtjuk – fogalmazott Horváth Jácint.

A következő lépés a közbeszerzési eljárás kiírása lesz. A kivitelezés várhatóan 2025 tavaszán kezdődhet.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.