Be kellett volna vállalni a piros lapot – Marczinka Csabával beszélgettünk az olimpiáról

facebook megosztás

Ez a továbbjutás nem Imre Bence kapufáján ment el – fogalmazott Marczinka Csaba a férfi kézilabda-válogatott olimpiai teljesítménye kapcsán. A szakember sportmagazinunk vendége volt, ahol az ötkarikás szereplésről kérdeztük.

Már az olimpiai selejtező utáni beszélgetésünkkor is elmondta Marczinka Csaba, hogy a nők csoportja lényegesen könnyebbnek tűnik, míg a férfiak számára sorsdöntő lesz az első, Egyiptom elleni mérkőzés.

Chema Rodríguez csapata a norvégok ellen másodpercek híján, de a francia meccsen is majdhogynem meglepetést tudott okozni, ami a kanizsai szakember szerint azt igazolja, a válogatott felveszi a versenyt a világelittel, amiben nagy szerepe van a spanyol kapitánynak.

– Megmondta már korábban is, ha győz a csapat, akkor az nagyon jó, ha veszít, akkor ő a hibás. Ő ezt a szemléletet követi, ezzel nagyon sok mindent levesz a játékosok válláról pszichésen. Úgy gondolom, ez egy igazi, karakteres kiállás volt amellett, hogy mennyire bízik, mennyire hisz ebben a csapatban. S mennyire elismeri azt a teljesítményt, amit ők nyújtottak – mondta el Marczinka Csaba kézilabdaedző. 

kézi

A női gárda továbbjutott a csoportjából és néhány másodperc hiányzott csak ahhoz, hogy a svédeket legyőzve az éremért küzdhessen tovább. Az északiak egyenlítő góljánál Marczinka Csaba szerint komoly védekezési hibát követett el a csapat.

– Valakinek be kellett volna vállalnia, hogy egy „brutális faulttal” ráugorjon a svéd átlövőre. Akkor kiállították volna, esetleg piros lappal. Majd lepörög az óra, s lett volna egy időntúli szabaddobás, ami nem összehasonlítható egy lendületből érkező átlövéssel – árulta el Marczinka Csaba.

A női válogatottból a szakember szerint mindenképpen ki lehet emelni Klujber Katrin teljesítményét, aki klasszis produkcióval rukkolt elő a tornán. Marczinka Csaba női vonalon norvég győzelmet jósol. A teljes beszélgetést Szertár című Youtube-csatornánkon nézhetik vissza.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.