A tűzijáték a rendezvények méltó lezárása? – Megkérdeztük a kanizsaiakat

facebook megosztás

Megosztja az embereket a tűzijáték kérdése a városi rendezvényeken. A stábunknak nyilatkozó helyiek közül többen úgy látják, az arra fordítandó összeget inkább fejlesztésekre kellene költeni, míg mások szerint szükség van rá, hiszen méltó lezárása egy-egy fontosabb eseménynek.

A tűzijáték a nagyobb rendezvények megszokott záróakkordjának számít, azonban évről évre felmerül a kérdés, miszerint szükségesnek tartják-e az emberek annak megtartását. Kanizsán az augusztus 20-ai ünnepségen 2020 óta tavaly láthattak először tűzijátékot, ami akkor is megosztotta a véleményeket. Mindez most sincs másként. Ladeczkyné Horváth Anna azt tapasztalja, a többség szerint szükség van rá.

– Úgy látom, hogy nagyon sokan vannak és igénylik szerintem – tudtuk meg Ladeczkyné Horváth Annától. 

Fartik Józsefné máshogy gondolkodik. Ő kiemelte, azt az összeget hasznosabban is el lehetne költeni.

– Sok mindenre, az utakra, az egészségügyre, az oktatásra, a munkahelyteremtésre például – mondta el Fartik Józsefné.

tűzijáték

Horváth Gyula ettől eltérő véleményt fogalmazott meg. Mint mondta, mindent el lehetne költeni másra, de szerinte így is fontos a tűzijáték egy rendezvényen.

– Az engem nem érdekel, hogy néhány kutyát zavar, akkor intézzék el a kutyájukat, zárják el, vigyék el máshova – fogalmazott Horváth Gyula. 

Felesleges minden olyasmire pénzt költeni, ami nem segíti elő a város fejlődését – erről már Peterka Zsuzsa beszélt, aki pénzkidobásnak tartja a tűzijátékot.

– Tűzijátékból nem lesznek itt munkahelyek. Az emberek attól még korgó hassal fogják nézni a tűzijátékot, úgyhogy nem – szögezte le Peterka Zsuzsa.

Kanizsán legközelebb augusztus 20-án szerveznek városi ünnepséget, de a tűzijáték kérdéséről még nem született döntés. A témában készült beszélgetéseket Megkérdeztük című műsorunk következő adásában láthatják.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.