Szalóki Ágival énekelhettek a pogányszentpéteri óvodások

facebook megosztás

Mondókákkal, énekekkel és versekkel készült Szalóki Ági a pogányszentpéteri óvodásoknak kedden délelőtt. Az énekes országjáróbabakoncert-turnéjának részeként érkezett a településre, ahova a gyerekek mellett több édesanya is ellátogatott.

A Nemzeti Művelődési Intézet számos programjához csatlakozott Pogányszentpéter, például a moziklubhoz és különféle koncertekhez, hiszen ahogy Flinger Tamás fogalmazott: minden kulturális eseménynek örülnek a településen. A polgármester kiemelte, a gyerekprogramok különösen fontosak a helyiek számára.

– Nagyon fontos szerintem, hogy a kisgyerekek már pici korukban megismerjék, hogy mi az, hogy vers, mi az, hogy zene, mi az, hogy zenei előadás. Szalóki Áginak volt lehetősége, hogy fellépjen itt nálunk. Meg tudtuk hívni, elfogadta a meghívást – mondta el Flinger Tamás, Pogányszentpéter polgármestere. 

ének

A keddi program Szalóki Ági babakoncert-turnéjának 25. állomása volt. Az énekes elmondta, előadásaival a gyerekek kognitív képességeit is fejleszti, de a szülőkkel való kapcsolat erősítését is segíti.

– Játékosan fejlesztünk. Gyakran vonom be a gyerekeket az éneklésbe, a mondókázásba. Már ismerik az egyenletes lüktetést, de ritmust is tapsolunk. Ha szerencsés a helyzet, akkor önkéntelenül is, ösztönösen is tudnak kapcsolódni a zenéhez, de ha félénkebbek, akkor a zene ezt a félénkséget is feloldja – fogalmazott Szalóki Ági énekes. 

Az előadáson a mondókák és a versek mellett számos népdal is elhangzott, így a gyerekeknek a közös éneklésre is lehetőségük volt. Szalóki Ági hozzátette, a szülők visszajelzései alapján az a tapasztalat, hogy egy ilyen program nemcsak a kicsiknek, hanem a felnőtteknek is nagy élmény.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.