Sorsára vár a „Zalai Jézus”

facebook megosztás

Ismét elmaradt a „Zalai Jézus” pere. A magát „gyógyító és lelket mentő mesternek” gondoló férfi milliókat csalt ki híveitől. Az elsőfokú folytatólagos tárgyalást előbb április tizedikére írták ki, majd mára, de mindkét alkalommal a halasztásról döntött a Zalaegerszegi Járásbíróság.

2023 áprilisában az országos sajtót is bejárta a Zalaegerszeg melletti faluból, Teskándról induló kuruzsló ügye. A tavaly márciusi előkészítő ülésen maga T.M. is megjelent, de nem ismerte el a bűnösségét és vallomást sem tett. A Zalaegerszegi Törvényszék sajtóközleménye szerint a vádlott évtizedeken keresztül spirituális, energiával gyógyító mesternek adta ki magát. „Betegeit, tanítványait” csoportos foglalkozásokon és egyénileg is fogadta. Híveivel több helyszínen, köztük Nagykanizsán is találkozott. A megtévesztett személyeket arra buzdította, hogy az általa megjelölt jótékony vagy az ő életét előbbre vivő célokra különböző összegeket adjanak, a pénzt azonban saját magára, például luxusautókra és ingatlanokra fordította.

bűn

Az elsőrendű vádlottól mintegy 14 millió, a másodtól pedig csaknem 10 millió forintot csalt ki. Behálózott egy egész családot is, akiktől 10 milliót kért, mondván nincs hol laknia, miközben 8 saját ingatlanja volt. A csoportjában is rendszeresen szervezett gyűjtéseket, ezzel 414 ezer forintos kárt okozva, de volt olyan híve is, aki összesen 900 ezret utalt át neki, hogy abból rászorulókat támogasson, az összeget azonban mind magára fordította. 2019 májusában egy sértett nő megpróbálta kérdőre vonni T. Miklóst, aki azonban akkor előbb megpróbálta elhagyni a helyszínt, majd szidalmazni kezdte a sértettel érkező férfit. A folytatólagos tárgyalásnak egyelőre nincs új időpontja, a közlemény szerint a bíróságtól független ok miatt maradt el a mai esemény, és miután a vádlott a személyes megjelenésben akadályozott, ezért a bíróság hivatalból tűz majd új tárgyalási napot.

M-B.GY.

(Kép: Youtube/Kékfény)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.