Pályázati segítséggel rendezték meg idén a történelmi jelleget öltő „falunapot” Nagyrécsén

facebook megosztás

Történelmi kalandozásra és gasztronómiai fesztiválra invitálta a nagyrécseiket a község vezetése a hétvégén. „Az Inkeyek nyomában” című programon kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat – a kastélyparkban idén is csaknem 30 bogrács rotyogott, a színpadon pedig bemutatók szórakoztatták a közönséget, éjszakába nyúlóan.

Ezúttal nem egy hagyományos falunapra készült a község, a történelmi kalandozásokat egy pályázat segítségével sikerült megoldani. A Híradó ottjártakor, szombat kora délután, még csak készülődtek a résztvevők, de a hangulatra már akkor sem volt panasz. Laskai Béla polgármester örömmel vette a nagy érdeklődést, amely idén is övezte a programot.

nagyrécse

- Nagyrécsén nagyon sokan szoktak itt főzni, összejönnek családok, csoportok, vendégek, most viszont, hogy a múlt emlékeit felelevenítjük, teljesen más dimenzióba helyezi ezt. Reméljük, ezáltal szorosabb lesz ez a kötelék – mondta el Laskai Béla, Nagyrécse polgármestere. 

A vendéglátó nagyrécseiek minden esztendőben nagy erőkkel készülnek erre az alkalomra.

- Minden évben jól sikerült, mert mindenki nagyon várja azt a pillanatot, amikor ide kijöhet és együtt lehet a barátaival, a közösséggel, együtt szórakozhatnak – fogalmazott Salamon Lászlóné, Nagyrécse kulturális referense.

A gasztronómiai versenynek, a hagyományos ízek fesztiváljának összesen 28 résztvevője volt. Ők a szervezőktől megkapták az alapanyagokat. Az ételek ugyan csak estére készültek el, de addig is szórakoztatta a közönséget a színpadon fellépők tömkelege, a sort a récseiek és közülük is a legkisebbek nyitották.

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

 

Nagyrécse falunap - Inkeyek nyomában és gasztronómiai fesztivál

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.