Nehéz körülmények, de nagy csata jellemezte a horgász-ob kanizsai fordulóját

facebook megosztás

Ismét rangos horgászversenynek adott otthont a Csónakázó-tó. A hétvégén a freestyle method feeder országos bajnokság 11. elődöntőjén összesen harmincheten vettek részt. A kétfordulós megmérettetésen 30 kilogrammos összteljesítményre volt szükség a végső győzelemhez.

Nagykanizsa idén csatlakozott az országos bajnoki rendszerhez. A versengés rangját jól jellemzi, hogy összesen tizennégy elődöntőből kerül ki a három középdöntő mezőnye és mintegy 500-an küzdenek összesen a minél jobb eredményért. A szervezők választása azért is esett a Csónakázó-tóra, mert akár 80-an is tudnak itt egyszerre versenyezni, valamint meglehetősen speciálisak a körülmények.

hal

- A halmennyiség az nem olyan bőséges, mint ahogy egyes vizeken szokott lenni. Viszont én azt gondolom, hogy pont ez a nehézség az, amit a halfogás okoz a versenyzőknek, az kimondottan előnyös, hiszen így a legügyesebbek, legjobbak tudnak továbbjutni. Ez már csak azért is fontos, mert a világbajnokságokat is sokszor hasonlóan nehéz vizeken rendezik – mondta el Végh Tamás, a MOHOSZ versenysport szakügyintézője. 

A pályát négy szektorra osztották fel, a horgászok a fogott súly alapján kaptak pontokat szombaton és vasárnap, majd a két forduló eredményét összeadták. Forgatásunk pillanatában a hőmérséklet 30 fok felett járt és a magas páratartalom tovább nehezítette a résztvevők dolgát.

hal

- Egy órával ezelőtt sikerült nekem is rátalálni a halak helyére, leginkább a hosszú dobások hoznak eredményeket. Jelenleg három pontyom van és három keszegem még csak - árulta el Zsupek Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület tagja. 

A kanizsai fordulót Mészáros Roland nyerte Vassurányból. A freestyle method feeder országos bajnokság idei döntőjét a nógrádi Maconkán rendezik.  

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.