Ludvig Dániel képeiből nyílt kiállítás a Plakát Házban

facebook megosztás

40+  címmel nyílt meg Ludvig Dániel festőművész kiállítása a Magyar Plakát Házban. Az alkotó eddigi munkásságának eredményét vonultatja fel a tárlat. A kiállítás egyúttal az idei Ludvig Nemzetközi Művésztelep programkínálatának egyik állomása.

Egy nagyon komoly anyagot láthatnak az érdeklődők a Magyar Plakát Házban, a 40-es éveiben járó művésztől – fogalmazott elöljáróban Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója. Hozzátette: a Ludvig Nemzetközi Művészteleppel együttműködve minden évben nyílik egy kiállítás az intézményben.

– Az idei évben Ludvig Dániel az, aki bemutatkozik itt számunkra és a nemzetközi érdeklődők számára is itt a Magyar Plakát Házban. Természetesen a Nemzetközi Művésztelep alkotói részben ismerik a már most komoly életművet, azonban az egész kollekciót még a szülei sem ismerik teljes egészében – nyilatkozta Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

A látogató a terem bal oldalán a 2000-től 2020-ig született alkotásokat láthatja, a kiállítóterem közepén pedig a legfrissebb Ludvig Dániel képek kaptak helyet, köztük olyanok is, amelyek egészen frissek, pár naposak csupán. A festőművész témáit illetően nagy a merítési lehetőség.

– Az állatvilág, az ember és állat kapcsolata, építészeti értékek. Nem nagyon szeretem az aktualitásokat belevinni a művészetembe, de a ’20-as években, ahogy az ember elindult, ugye kénytelen volt, így erre is szoktam reagálni. De az alapvonal még mindig az, amivel indultam igazából – emelte ki Ludvig Dániel festőművész.

Ludvig Dániel kiállítása augusztus közepéig látogatható a Magyar Plakát Házban. A Múzeumok Éjszakáján pedig egy különlegesség várja az érdeklődőket, hiszen maga a festőművész tart majd tárlatvezetést a képek birodalmában.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa Médiaház)

 

Ludvig Dániel kiállításmegnyitó Magyar Plakátház

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.