Különleges kötetet mutattak be a Honvéd Kaszinóban

facebook megosztás

Önéletrajzi kötetét mutatta be a Honvéd Kaszinóban az elismert tervezőmérnök, Őrsi Ferenc. A „Cápák és ceruzák” című könyvben a szerző a szakmai karrierje mellett a búvárként szerzett tapasztalatairól is ír. 

Szakmai karrierje során számos épületet és járművet – például a modern Ikarus autóbuszokat – tervezett Őrsi Ferenc, aki a Covid alatt döntötte el, hogy barátai biztatására eddigi szakmai karrierjét papírra veti. Korábban írt már egy búvármagazinnak, ám a könyvet tartja valódi írói debütálásának. A kéziratot alig három hónap alatt alkotta meg, a most bemutatott könyvnek pedig már a folytatását is előkészítette. 

- Gyakorlatilag 360 oldal lett az első nekifutásra és körülbelül három hónap alatt íródott meg, ehhez körülbelül 180 fotó társult volna. Mikor az első kiadókat megkerestem, őket leverte a víz és mondták, hogy elsőművestől ez nem nagyon szokás. Úgyhogy logikusan ketté bontottuk a kötetet, az első a formatervezési karrier és a vörös-tengeri élmények, a második pedig a Csendes-óceántól az indonéz szigetvilágig a nagyon híres búvárhelyeknek a leírása - árulta el Őrsi Ferenc szerző. 

könyv

A szerző a kötetben nemcsak a szakmájának, hanem kedvenc hobbijának is teret enged. A könyv két szegmensét egyaránt gazdag fotógyűjteményével illusztrálta, amelyből a Honvéd Kaszinóban is szívesen mutatott az érdeklődőknek.

- Egyiptomban éltem tizenegy évet, a külföldi élet különböző vonzataiként ott kezdtem el búvárkodni. A búvárkodás a szenvedélyemmé vált, a mai napig több mint 2100 merülésem van a trópusi tengerekben. Tulajdonképpen nem tudták a kollégáim eldönteni, hogy a munkám után búvárkodom vagy azért búvárkodom, mert a munkából arra teremtem meg a feltételeket -  tette hozzá a szerző.

A kötet bevételét Őrsi Ferenc a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítványnak ajánlja fel.

Örsi Ferenc - Cápák és Ceruzák könyv bemutató a Honvéd Kaszinóban

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.