Kockanapok a Kanizsa Arénában – Nem csak a kockák szerelmeseinek

facebook megosztás

Több mint ezer kockából készült építményt láthattak az érdeklődők hétvégén a Kanizsa Arénában. A kétnapos kiállításon mintegy 250 különböző témájú munka szerepelt, köztük számos filmes motívummal és közismert festménnyel.

Nem tud innen senki úgy távozni, hogy ne talált volna legalább egy olyan dolgot, ami a szívéhez közel áll – fogalmazta meg a Kockanapok fő célját az esemény tulajdonosa, Zentai Ferenc. Elmondta, gyűjteményének mindössze kétharmadát hozta magával Kanizsára, azonban a kiállításon így is több mint ezer építményt láthattak a látogatók, például különféle használati tárgyakat, mesehősöket és festményeket.

– Az a hitvallásunk, hogy ha valaki nem is feltétlenül rajong magáért a legókockákért, vagy az ebből készült játékért, vagy műalkotásért ,vagy bármi egyébért, akkor is a témával meg tudjuk fogni. Ha a szívéhez közel tudunk férkőzni egy embernek, akkor már nyert ügyünk van – mondta el Zentai Ferenc, a Kockanapok tulajdonosa. 

kocka

Zentai Ferenc 2007-ben kezdett legókat gyűjteni, míg építéssel 2011 óta foglalkozik. Mint mondta, a Kanizsán bemutatott anyagok is többéves munka eredményei.

– Éveken keresztül folyamatosan épülő dologról van szó és 95 százalékban egyben utaztatjuk őket. Semmi nincsen ragasztva, de minden úgy van építve, hogy a lehető legjobban egyben maradjon. Körülbelül 10-12 óra kell, hogy ez a körülbelül 600 négyzetmétert felölelő cucc ide kikerüljön. itt körülbelül két tonnányi legóról beszélünk – tette hozzá Zentai Ferenc. 

Az építőkockák iránti érdeklődés Magyarországon a 2010-es évek elején kezdődött igazán Zentai Ferenc szerint, kiállításainak története pedig 2015-ig nyúlik vissza.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.