Kitüntetések a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

facebook megosztás

Hét adjunktusi kinevezést és mintegy negyven kitüntetést adtak át a kórház magyar egészségügy napja alkalmából tartott ünnepségén pénteken a Csónakázó-tónál. A Semmelweis Emlékérmet Varga Tiborné, az újszülött osztály részlegvezető ápolója vehette át. A családi nappal egybekötött eseményen főzőversennyel és gyerekprogramokkal is várták a dolgozókat és vendégeiket.

1992 óta július elseje a magyar egészségügy napja. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője. Ez alkalomból a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház mintegy két évtizede a Csónakázó-tónál szervez családi nappal egybekötött ünnepséget. Több kitüntetést is átadtak az eseményen, és mint azt Brünner Szilveszter főigazgató kiemelte, ezzel köszönik meg a dolgozók egész éves munkáját. Úgy fogalmazott: ez a kórház életében a legfontosabb nap.

– Nagyobb számú kitüntetendőt jelölnek meg az osztályvezetők, mint amit a kórház vezetése aztán a végén támogat. Ez egy kórházvezetői döntés, hogy a leadott javaslatok közül kiket tartunk arra érdemesnek, hogy az adott évben kitüntetésben részesüljenek. Közel negyven dolgozónk fog kitüntetést kapni és hét munkatársunk adjunktusi kitüntetésben fog részesülni – mondta el Brünner Szilveszter, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója. 

semmelweis

Emellett átadták a kiváló kórházi dolgozói elismeréseket és a főigazgatói dicséreteket, de az önkéntes munkát végzőket is díjazták. A Semmelweis Emlékérmet Varga Tiborné, az újszülött osztály részlegvezető ápolója vehette át, aki negyven év után idén nyugdíjba vonul.

– Átadtam mindent a munkatársaimnak, illetve a fiataloknak megmutattam mindent, amit lehetett az osztályon. Próbáltam mindenhol eleget tenni. Talán most már egy kicsit elfáradtam és szerettem volna nyugdíjba vonulni. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy kitüntetést kapok, hiszen tényleg csak a munkámat végeztem – árulta el Varga Tiborné, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház ápolója. 

Nem csupán a kitüntetésekről szólt a rendezvény, ugyanis csapatépítés, gyerekprogramok és főzőverseny is várta a dolgozókat és hozzátartozóikat a Csónakázó-tónál. A beszélgetésekből bővebb összeállítást láthatnak Napi Kanizsa című műsorunk mai adásában.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.