Két hét után kiállítással zárult az idei Ludvig Nemzetközi Művésztelep

facebook megosztás

Egy időre bezárta kapuit a Ludvig Nemzetközi Művésztelep, az alkotók közös zárókiállításon búcsúztak szombaton Kendlimajortól. A résztvevők szerint idén is tartalmas volt ez a két hét, a művészek feltöltődve, inspirációkkal gazdagon utaztak haza a hétvégén.

Pontosan 25 éve annak, hogy először megnyitotta kapuit az alkotótábor, azóta számos országból vonzották a művészeket. Az idei művésztelepnek 27 résztvevője volt, köztük új arcok, de sok régi ismerőssel is lehetett találkozni. Bereczki-Kossack Katalin keramikus már oszlopos tagja az évente Kendlimajorban alkotó csapatnak.

festés

- Mint minden évben, most is fantasztikus volt. És igazából olyan, mint az életünk, mindig más, minden pillanatban változik. Most is elterveztem valamit, meg is csináltam, aztán egészen más lett a vége, mint gondoltam. Úgy gondolom, ez csak itt történhetett meg. Kellett hozzá a környezet, Kláriék, a barátok, egyáltalán ez a mítosz, ami Kendlimajort körbeveszi – árulta el Bereczki-Kossack Katalin keramikus. 

A két hét valóban úgy telt el, mint egy pillanat, de nagyon termékeny volt – mondta el Ludvig Zoltán festőművész, a Művésztelep házigazdája. Mint fogalmazott: az érkezést követően ugyan mindenkinek kell egy-két nap, amíg akklimatizálódik, aztán a műhelyekben zajlik az alkotómunka – és ennek eredményeként a záráskor 4-6 befejezett munkát tudnak bemutatni a művészek.

kendli

- Volt itt most nálunk egy művész, aki először volt itt, és ezt a fajta inspirációt, az erőt érezte, új dolgokat talált ki, nagyon gazdag fantáziával az otthoni munkát félretéve teljesen más dolgoknak állt neki. És benne volt az a fajta energia, ami a több művész között itt létrejött – mondta el Ludvig Zoltán festőművész. 

A kortárs művészeti élet képviselőit tömörítő dél-zalai művésztelep tulajdonosait, a Ludvig házaspárt a jövőben is a számos visszajelzés és nem utolsó sorban a Kendlimajorban készült alkotások színvonala inspirálja a folytatáshoz.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.