Ismét Kanizsán a fiatal kajak-kenusok kedvence, az Eszkimó-Indián játékok

facebook megosztás

Ismét a Csónakázó-tónál rendezték meg a régiós Eszkimó-Indián játékokat. A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub szervezésében két napon keresztül zajlott az ügyességi feladatokból álló vetélkedő. Az eseményre összesen 174 gyermek érkezett, az ország számos városából.

A hétvégén hat regionális akadémia helyszínén versenyeztek egyszerre. A kétnapos eseményen a kajakos és kenus tudás mellett a játék, az ügyesség, valamint a közösségi szellem is érvényesült. A feladatok nagyon sokrétűek, amiket olykor egyénileg, olykor csapatban kell megoldaniuk.

kajak

- Nagyon-nagyon jó játékos, különböző ügyességi gyakorlatokon vesznek ma részt a gyerekek, pontokat gyűjtenek, és ezen pontok alapján, a holnapi nap folyamán hasonlatosan a triatlonhoz, ilyen hendikep rendszerben indulnak el először futva, és a futásból szállnak be a kajakba, és teszik meg a 2, illetve 4 kilométeres távokat ezen a csodálatos tavon - mondta el Paksy Tímea, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke.

Az elnök hozzátette, a fiatalok kifejezetten a kötetlen, jó hangulata miatt kedvelik annyira a versenyt. Stábunk ottjártakor, a szombati kezdéskor a kanizsai versenyzők csoportja is izgatottan várta a megmérettetést.

kajak

- Én ki szeretném próbálni az összes programot ami van, és őszintén nagyon vártam, mert kíváncsi voltam, hogy mi lesz, meg a holnapra is kíváncsi vagyok, meg nekem már egyből tetszett minden, ahogy idejöttem – árulta el Böröndi Botond. 

- Én is ugyanígy gondolom, amit a Boti mondott – tette hozzá Árvai Levetne.

A nagy népszerűségnek örvendő versenyen idén is több százan vettek részt országszerte. A régiós rendezésnek köszönhetően Kanizsára várhatóan 2-3 év múlva kerül újra sor.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.