Gálaműsorral zárta a tanévet a SZKES Tánccsoport

facebook megosztás

Mintegy 160 fellépő állt színpadra SZKES Dance pénteki évzáró gálaestjén. A zalakarosi rendezvényen a kétévesektől egészen a tapasztalt versenyzőkig, minden csoport bemutatta az elmúlt hónapokban tanult koreográfiáit.

Immár hagyománynak számít az évzáró műsor a SZKES táncosainak életében, amire a kezdők márciusi gála után kezdték el a felkészülést, míg a versenyzők a korábbi megmérettetésekre készült koreográfiáikat is bemutatták.

Szécsényiné Kápolnás Edina elmondta, a közönség soraiba a gyerekek hozzátartozóit várták, hiszen minden táncos lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

szkes

– Most már harmadik vagy negyedik éve szervezzük meg ezt az évzáró programot itt Zalakaroson. Ez egy kicsit más, mint amit márciusban tartunk. Kicsit szabadabb, felszabadultabbak a gyerekek, mindenki, hiszen a szabadban vagyunk, itt kint futkároznak a füvön, úgyhogy mindenki nagyon jól érzi magát. Az a lényege, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és a szülők is – árulta el Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES Tánccsoport vezetője.

Nagyon sok és nagyon jó koreográfiával készültünk – fogalmazott Kaszper Hanna. Hozzátette, edzőjüknek köszönhetően a próbák is jó hangulatban teltek.

– Hétéves korom óta járok ide a SZKES-be, azelőtt pedig balettoztam is, és egy olyan orientációjú iskolában szeretnék továbbtanulni, ahol nagy erőfeszítést raknak abba, hogy mi meg tudjuk tanulni ezeket a dolgokat, ugyanis egy művészeti gimnáziumba fogok járni – mondta el Kaszper Hanna, a SZKES Tánccsoport táncosa. 

szkes

Ahogy azt a táncosoktól megtudtuk, alapos felkészülés előzte meg a gálát, de voltak, akik így is izgultak, mielőtt színpadra léptek.

– Nagyon jó volt a felkészülés és tényleg mindent át tudtunk nézni úgy, ahogy kellett. Így szerintem a maximális erőt belefektettük abba, hogy majd a színpadon úgy adjuk elő a táncokat, hogy mindenkinek tökéletes legyen és mindenkinek tetsszen – tudtuk meg Hegedüs Hanna táncostól. 

A fellépők összesen tizenhét koreográfiával készültek a gálára, így szóló- és duóprodukciókat, valamint csoportokat is láthatott a közönség.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.