Fordulatos bűnügyi komédián szórakozhattak a kanizsaiak a nyári színházban

facebook megosztás

A „Tigris Lili” című színdarabot mutatták be csütörtökön este a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A fordulatos krimi-vígjáték főbb szerepeiben Brunner Mártát, Várkonyi Andrást és Mesterházy Gyulát láthatta a közönség.

A ’80-as években játszódó cselekmény középpontjában egy arisztokrata nő áll, aki szélhámosként éli mindennapjait és „Tigris Lili” néven igyekszik átverni a milliomosokat. A rendőrség azonban csapdát állít számára, amelybe minden gyanakvása ellenére is úgy tűnik, hogy belesétál. A címszerepet alakító Brunner Márta elmondta, öröm volt számára egy ennyire összetett karaktert megformálni.

- Nehéz, de nagyon hálás feladat a szerep. Szinte végig akcentussal beszélek, tarkítva angol kifejezésekkel. Egyszerre humoros, egyszerre szerethető ez a figura, nagyon sokféle szélsőségre ad helyzetet, úgyhogy lehet benne lubickolni, de nagyon észnél kell lenni. De jók a partnerek, segítjük egymást és én azt hiszem, hogy egy szórakoztató, izgalmas, klasszikus krimi – árulta el Brunner Márta. 

hsmk

A darabot a Négy Arc Színház mutatta be. A színészek ritkán játsszák együtt ezt a történetet, amely szerintük azonban így is hamar megtalálta a közönségét.

- A krimit mindig is szerették, most is szeretik. Nyilván a krimiírónak is utána kell mennie a közönség igényének és a korosztálynak. Ugye kicsit mindig ki kell találni egy csavart, egy meglepő fordulatot, és a humor sem hiányozhat természetesen belőle - mondta el Várkonyi András színész.

A fordulatokban gazdag történetet két felvonásban láthatta a HSMK közönsége.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.