Egy sikeres tanév után elkezdődött a nyári szünet a zeneiskola diákjainak

facebook megosztás

Sikeres időszakot zártak a kanizsai zeneiskolában, hiszen a tavalyihoz képest több mint kétszer annyi diákot ismertek el a keddi tanévzárón. Az intézmény számos programot szervezett az elmúlt hónapokban, amelyek közül többet jövőre is folytatnak, azonban a nyár náluk is a pihenésről szól.

Telt házas alapítványi koncert a HSMK-ban, népzeneverseny és programsorozat az intézmény mintegy százéves története kapcsán - ez csak néhány esemény, amit a 2023-24-es tanévben megszervezett a zeneiskola. Baráth Adrien igazgató elmondta, idén jóval több diákot tudtak jutalmazni az évzáró ünnepségen, de más szempontból is egyre sikeresebbnek mondható a működésük.

– Ami még nagy öröm nekünk, hogy 609-en zártuk ezt a tanévet, ami nagyon nagy szám a városi iskolák életében úgy gondolom. Nagyon sokan jelentkeznek művészeti iskolába, zeneiskolába, néptáncra, balettra és képzőművészetre. Remélem, hogy ez így lesz a jövőben is – árulta el Baráth Adrien. 

zene

Az ünnepségen több mint 50 diák kapott igazgatói dicséretet és jutalmat, köztük olyan tanulók is, akik idén fejezték be tanulmányaikat. Guruzda Hunor a következő tanévtől egyetemre megy, de a zene továbbra is része lesz az életének.

– Tizenegy éve tanulok zongorát. Szabadidőmben az a hobbim, más különösebb hobbim nincsen. Engem személy szerint a zongora megnyugtat és ki tudom adni vele a belső érzelmeimet is – tudtuk meg Guruzda Hunortól. 

Neumajer Sára szintén idén érettségizik, de az éneklés ötéves kora óta a hobbija. Mint mondta, ebben találta meg a boldogságot, hiszen számára ez az önkifejezés legjobb módja.ű

zene

– Számomra az elmúlt tizenegy év adott egy olyan biztos közeget, akikre mindig számíthattam és mindig ott voltak nekem mind a barátaim, mert az évek alatt barátságokat is kötöttem itt a zeneiskolában, mind a tanáraim, akiktől olyan támogatást kaptam, amire mindenki vágyik. Olyan tanárok is mellettem álltak az elmúlt években, akik soha nem tanítottak. Nagyon hálás lehetek mindenkinek, aki széppé tette az itt eltöltött időt – mondta el Neumajer Sára.

A nyár a zeneiskola diákjainak a pihenésről fog szólni, azonban Baráth Adrien kiemelte, a megszokott rendezvényeiket a következő tanévben is megszervezik és több új programmal is készülnek.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.