Bemutatkoztak a zalakarosi polgármester- és képviselőjelöltek

facebook megosztás

Egy nyílt fórumrendezvényen mutatták be politikai programjukat a zalakarosi polgármester- és képviselőjelöltek hétfőn este a Karos Korzó Rendezvényközpontban. A városvezetői tisztségért Czirákiné Pakulár Judit, a jelenleg is regnáló Novák Ferenc és Szabados Gyula indul a vasárnapi önkormányzati választásokon.

A három polgármesterjelölt mellett a tizennyolc képviselőjelöltnek volt lehetősége felszólalni a lakossági fórumon, előbbieknek hat, utóbbiaknak három perc állt rendelkezésükre, hogy ismertessék a programjukat. Novák Ferencet 2010-ben választották meg polgármesternek, azóta két további választást nyert. Szerinte a mostani időszakban kulcskérdésnek számít a fiatalok megszólítása, mivel Zalakaros lakossági összetétele jelentősen változott az elmúlt években. De a kormánypártok helyi jelöltje felszólalásában az együttműködés fontosságát is hangsúlyozta.

- Próbálom az embereket olyan döntésre rábírni, hogy olyanokban bízzanak, akik próbálnak a településért tenni összefogva. Szerintem fontos, hogy közösen dolgozunk a célért. Ilyen kis településen, mint Zalakaros, a pártpolitika felett kell dolgozni, vagy éppen alatta. Úgy gondolom, hogy együtt összefogással tudjuk megvalósítani ezeket a célokat - fogalmazott Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere. 

zk

Szabados Gyula 2019-ben Nagykanizsán indult polgármesterjelöltként, most a Zalakarosi Lokálpatrióták Közössége színeiben szerepel. A politikus programját 12+1 pontba szedve ismertette, amelyben sarkalatos tételnek számít az idegenforgalom és az oktatás.

- Valójában azt érezzék a szülők, hogy a helyi iskolában a gyerekeik megszerzik azokat a tudásalapokat, amelyek számukra később a nemzetközi karriert elérhetővé teszik. Célom az, hogy a ciklus végére két tannyelvű iskolává fejlesztenénk a helyi karosi iskolát – tudtuk meg Szabados Gyulától, Zalakaros polgármester- és képviselőjelöltjétől. 

Több mint 20 éve él Zalakaroson Czirákiné Pakulár Judit, aki kétszer is betöltötte az alpolgármesteri tisztséget, valamint 2010-ben a polgármesteri címért is indult, ám alulmaradt Novák Ferenccel szemben. Szerinte sürgős változásokra lenne szükség a településen, hiszen a 2019 óta tartó ciklus során szinte csak ígéreteket kaptak a fürdőváros lakói. Ezért döntött úgy, hogy ismét megméretteti magát a városvezetői posztért.

- Van, amit számon kell és számon lehet kérni az előző testületen, hiszen egy olyan fontos fejlesztés sem valósult meg, - vagy inkább nagyon kevés -, a fürdőn is egy projektet sikerült megvalósítani, amire a település fejlődése szempontjából nagyon nagy szükség lenne – mondta el Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros független polgármester- és képviselőjelöltje. 

A tizennyolc képviselőjelöltből tizenketten függetlenként indulnak a karosi önkormányzati választásokon. A település lakosai összesen két választókörben adhatják le szavazataikat.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.