Amerikai vendégeket fektettek két vállra

facebook megosztás

A napokban a nagykanizsai birkózók vendége volt az Amerikai Egyesült Államok Pánamerikai Bajnokságra készülő birkózó csapat egy része.

A kanizsai birkózók hazai környezetébe érkeztek New York, Kalifornia, Missouri, valamint Új-Mexikó államából is 15-17 éves USA-beli sportolók. Összesen tizenöten, akikkel szemben a magyar együttes tagjai is több honi egyesület sportolói közül kerültek ki. A barátságos találkozó előbb szabad-fogásban majd visszavágóval, egyben kötött-fogásban zajlott a két csapat között.

Az összecsapást végül a magyarok nyerték mindkét fogásnemben, s a nagykanizsaiak számára külön örömteli tényként szolgált, hogy a Kanizsai Birkózó SE versenyzője, Böjti Csongor mindkét mérkőzését technikai fölénnyel tudta megnyerni.

- A sport mellett jutott idő városnézésre, kirándulásra a Csónakázó-tóhoz és természetesen a híres magyar gulyáslevest is megkóstolhatták tengerentúli vendégeink – fűzte a történtekhez Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője. - A csapatalálkozót követően még látványos „amatőr” tesztmérkőzések is következtek, Wilhem Dávid, Bodogh Endre, Völgyi Botond, valamint Czuk Péter között, akik szintén minden dicséretet megérdemeltek.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.