A Délvidéken jártak a hevesis hetedikesek

facebook megosztás

Összesen 45 diák és négy pedagógus vett részt a Határtalanul programban a Hevesi Sándor Általános Iskolából. A diákok kedden tartottak beszámolót társaiknak a Délvidéken tett utazásuk élményeiről.

A Hevesi-iskola évek óta részt vesz a Határtalanul programban, amelynek részeként a hetedikes diákok valamelyik elcsatolt, magyarlakta területet járják be. Idén az úti célok között Fiume, Abbázia és Eszék is szerepelt. A résztvevők összesen öt napot töltöttek Horvátország területén, ahol a határon túli magyarság kultúrájával is megismerkedhettek.

- Megnéztünk egy színházat, aztán néztünk egy Zsolnay-tetős templomot is, akinek volt kedve, lemehetett a tengerpartra sétálni. Különböző, nagyon nagy templomokat is néztünk, például az utolsó napon is - mondta el Kele Georgina, a Hevesi Sándor Általános Iskola tanulója. 

határtalanul

Idén a projektnapot a nemzeti összetartozás napján rendezték és az órarend is eszerint épült fel. A nyolcadikasok egy első világháborús előadást hallgathattak meg, míg a hatodikasoknak az utazok mesélték el élményeiket.

- Minden osztálynál az első órában programok vannak. Forgószínpadszerűen hajtják végre ezeket a gyerekek. Az alsósoknál például színdarabot adtak elő, ami Délvidék történetét mutatja be, de népviseletet is rajzolnak és Szent László-legendát is ábrázolnak – fogalmazott Baloghné Nagy Katalin, a Hevesi Sándor Általános Iskola pedagógusa. 

A hevesis diákok idén május 13-a és 17-e között utaztak a történelmi Magyarország területén. A fiatalok az út során több fotót is készítettek a látottakról, amelyeket az intézmény galériájában állítottak ki.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.