Változást vár a június 9-i választás után a megkérdezett kanizsaiak többsége

facebook megosztás

Változást remélnek azok a megkérdezett kanizsaiak, akik június 9-én részt vesznek a választáson. A stábunknak nyilatkozó helyiek többsége fontosnak tartja a szavazást, hiszen mint azt kiemelték, ez mindenki érdekét szolgálja.

Június 9-én tartják a 2024-es önkormányzati, valamint az európai parlamenti választást, ahol minden szavazásra jogosult személy leteheti a voksát, amit a megkérdezett kanizsaiak többsége kötelességének érez. A helyiek válaszai alapján az is kiderült, hogy elsősorban nem a kampány időszaka az, ami alapján a döntésüket meghozzák.

- Én nem akarom mondani, de ha esik, ha fúj, egy van, akire szavazok – árulta el Takácsné Zsigmond Mária.

A szimpátia mások döntésében is fontos szerepet játszik, így Biczó Istvánné szavazatát sem teljesen a kampányidőszakban elhangzottak határozzák meg.

– Talán, de például aki most ki van jelölve, évek óta személyesen ismerem és bízom benne – mondta el Biczó Istvánné.

Van, aki az unokája érdekeit tartja szem előtt, és azzal, hogy elmegy szavazni, az ő jövőjüket szeretné jobbá tenni. Bicsák Gyula stábunknak arról beszélt, nemcsak az országban, hanem Európában is változásra lenne szükség.

– Nem vagyok elkötelezett, tehát gyakorlatilag nincsen különösebb ideológiám politikai szempontból, viszont az unokáimnak és a következő nemzedéknek nagyon-nagyon súlyos problémákkal kell szembenézniük, ha ezt a dolgok nem teszik kérdőre – fogalmazott Bicsák Gyula.

Találkoztunk ugyan olyannal, aki még nem tudja, hogy elmegy-e szavazni, de a többség úgy látja, ezzel hozzájárulhat a változáshoz. A beszélgetésekből bővebb összeállítást láthatnak szombati Megkérdeztük című műsorunkban.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.