Rangadón elért döntetlen, Murakeresztúron az utolsó pillanatokban maradtak pont nélkül a hazaiak

facebook megosztás

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulója Nagykanizsa és környéke együtteseinek mind izgalmas, mind sima meccseket is tartogatott.

Kiskanizsán (első képünkön) a találkozó lélektana úgy alakult, hogy koncentráltan állta a sarat a Sáska az első kapott gólig – az ráadásul balszerencséjükre egy olyan büntetőből esett, melyet a csapat el is kerülhetett volna. Ez kissé megtörte a hazai együttest, a Teskánd pedig okosan lényegében le is zárta a találkozót a szünetig.

Szepetneken (második és harmadik képünkön) fontos meccshez méltó hangulatban és várakozásokkal teli körítéssel készülődhettek a rangadóra a csapatok, melyen a hazaiakat kezdeti lendületük után Ferenczi Dávid gólja fogta meg kissé. A vendégek ezt követően is mintha határozottabbnak tűntek volna ugyan, de nem igazán hitték el, hogy akár nagyobb előnyre is szert tehetnek. Jött is a büntetés, Nagy Tamás remek találatot ragasztott a vendégek hálójába, húsz perccel később pedig egy védelmi megingást kihasználva Orsós Roland gólja már a Szepetnek vezetését eredményezte.

Ugyan sok volt még hátra az időből, de a vendéglátók játékstílusával akár nyerhetőnek is tűnt a mérkőzés Németh István tanítványai számára. A második félidőre kifutván azonban a Grót kíméletlenül kihasználta - Doszpoth Sándor révén – a szepetnekiek megingását. Talán folytathatták is volna 2-2-t követően az előrenyomulást, a Szepetnek SE azonban igyekezett a szentgrótiak térfelén tartani a labdát – így azért bármilyen szituáció hozhatott volna persze gólhelyzetet. Egyben úgy tűnt, hogy a felek idővel már az egy-egy pontot többre becsülik a nullánál. A végén még Bocskai Péter fogott egy nagyot, végül egy kimondottan harcos és jó találkozón a csapatok megosztoztak a pontokon.

Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 23. forduló:

Szepetnek SE (2.) – Zalaszentgróti VFC (3.) 2-2 (2-1)

Szepetnek, 150 néző. G.: Nagy T. (16.), Orsós R. (35.), illetve Ferenczi (13.), Doszpoth (49.)

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE (10.) - Technoroll Teskánd KSE (5.) 0-4 (0-3)

Kiskanizsa, 70 néző. G.: Bakos (26. - 11-esből), Major J. (35., 85. - a másodikat 11-esből), Csongár (41.)

Lenti TE (13.) - Semjénháza SE (7.) 1-1 (0-1)

Lenti. G.: Sárkány (81.), illetve Szilágyi R. (20.)

Zalalövői TK (6.) - Zalakomár ESE-Zalakaros (11.) 2-0 (1-0)

Zalalövő. G.: Kellner (12.), Gyenese (87. - 11-esből)

Deák-Gizmó Murakeresztúr SE – Hévíz SK 1-2 (1-0)

Murakeresztúr, 150 néző.

P.L.

(Fotók: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.