Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Kodály Zoltán Énekkar

facebook megosztás

Huszonöt éves jubileumát ünnepelte a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház énekkara péntek délután. Az eseményen Kámánné Szép Terézia igazgató a dalkör vezetőjének és az intézmény támogatóinak mondott köszönetet, de vendégfellépők is szórakoztatták a közönséget.

Az ünnepelt Kodály Zoltán Énekkar egy zalai népdalcsokorral nyitotta meg az eseményt, majd Kámánné Szép Terézia köszöntötte a résztvevőket. Az igazgató elmondta, számára a zene mindig nagyon fontos volt, hiszen ő is sokáig foglalkozott énekléssel. Hozzátette, 2005-ben vette át az intézmény vezetését és büszkeséggel tölti el, hogy részese lehet a csoport munkájának.

– Most felélesztették bennem a kórus tagjai a zene iránti imádatomat. Úgy érzem, hogy ebben a stresszes, kemény világban kell egy kis lazítás, kellenek ezek a pillanatok, amikor örömet szerezhetünk egymásnak és átadhatjuk magunkat a zene világának, a művészetnek. Ez nagyon-nagyon sokat jelent számomra – tudtuk meg Kámánné Szép Teréziától. 

voke

A dalkör 1999-ben egykori vasutasokból alakult. Püspökiné Jámbor Zsuzsanna hat éve vezeti a kórust – azóta a magyar népdalkincs ápolása mellett más nemzetektől is több darabot átvettek.

– Mindenki nagyon készült, és azon gondolkodtunk, hogy kiket hívjunk meg erre a jeles alkalomra és azokat a baráti köröket gondoltuk meghívni, akik bennünket is rendszeresen elhívnak. Annyi változás van, hogy amikor a 20 éves jubileumot tartottuk, akkor csak mi énekeltünk, de úgy gondoltuk, hogy most a többieket is szeretnénk erre megkérni, hogy ők is dalos műsorral köszöntsenek bennünket elsősorban – fogalmazott Püspökiné Jámbor Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Énekkar vezetője. 

A kórus tagjait születésnapi tortával köszöntötték, de Kámánné Szép Terézia egy meglepetésdallal is készült. A jubileumi ünnepségről bővebben beszámolunk A mi portánk című magazinműsorunk mai adásában.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

25 éves a Kodály Zoltán Énekkar - Jubileumi Gála VOKE

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.