Lomtalanítás: A szolgáltató szerint sikeres volt az akció

facebook megosztás

Véget ért az idei lomtalanítási akció. A szolgáltató rendkívül sikeresnek ítéli a szezont, összesen 640 tonna lomhulladékot gyűjtöttek be. Ez a mennyiség az előző évekhez képest 25 százalékos emelkedést jelent.

A megnövekedett mennyiségnek több oka van, mondta el Császár András, a Viridis-Pannonia Kft. logisztikai vezetője. A családi házas övezetekben élőktől már nem kérték, hogy előzetesen jelentkezzenek a lomtalanításra, - ez 60 százalékkal megnövelte azon címek számát, ahol éltek a lehetőséggel. Így összesen 2800 családi házas ingatlanhoz jutott el az akció során a szolgáltató. Ez majdnem a 40 százaléka ennek az állománynak Nagykanizsán és nagyjából 100 tonnás pluszbegyűjtést eredményezett – mutatott rá a szakember.

lom

- A társasházi övezetben élőknél is emelkedést tapasztaltunk. Ennek javarészt az volt az oka, hogy a tavasz folyamán a Katasztrófavédelem sok ellenőrzést tartott a társasházaknál. Javarészt a padlás- és pincehelyiségeket nézték, ahol rengeteg felgyülemlett lomhulladék volt. Ennek a letakarítására kiadták a feladatot a közös képviselőknek, és ez dobta meg ezt a mennyiséget - fogalmazott Császár András, a Viridid-Pannonia Kft. logisztikai vezetője.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.