Jazzdallamok a HEMO-ban

facebook megosztás

Ismét jazzkoncertet rendeztek szombaton este a Honvéd Kaszinóban. A műfaj kedvelői a Lakatos Ágnes Special Zone elnevezésű formáció improvizációival találkozhattak.

Több évtizede foglalkozik a jazzel Lakatos Ágnes, akinek tanárai ajánlották, hogy próbálja ki magát a műfajban. Az énekes mellett még hárman alkotják a formációt, valamennyien oktatnak is valamelyik neves zenei intézményben. A tagok igyekeznek magukat folyamatosan képezni és tanulni a fiatalabbaktól, mindemellett igazi zenei sokszínűséget színpadra vinni.

- Nagyon kell készülni, egyébként órákra is olyan darabokat hoznak, hogy képben kell lenni a mai jazzel kapcsolatban. Beletesszük a saját gyökereinket, a kicsit népi, kicsit délszláv hatásokat, modern hatásokat, de közben dallamos zene, ahogyan az hallható is. Próbálunk modern, de befogadható jazzt játszani - mondta el Lakatos Ágnes jazzénekes. 

zene

A felcsendülő szerzemények nagy része Csuhaj-Barna Tibor kompozíciója. A jazzbőgős karrierje során számos zenekarban játszott és mindig is igyekezett bővíteni a zenei spektrumát.  

- Egyike talán a legjobb formációknak, bár sok olyan formáció volt, ami közel állt a szívemhez. Volt olyan, ami kicsit folkosabb. Ez egy picit progresszívebb, mindegyiket szeretem más miatt, de mindegyik fontos volt - árulta el Csuhaj-Barna Tibor zenész. 

Lakatos Ágnes elmondta, fellépéseik jelentős részében improvizálnak, amelyekkel a spontán gondolataikat igyekeznek azonnal megvalósítani. A koncertről bővebb összeállítást láthatnak későbbi kulturális magazinunkban.

K.T.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.