Interaktív tanórákon ismerkedtek a tejtermékekkel a Hevesi-iskola diákjai

facebook megosztás

A tejtermékek fogyasztásának népszerűsítése került a fókuszba ma délelőtt a Hevesi Sándor Általános Iskolában. A diákok előadásokon és interaktív tanórákon vehettek részt, ahol játékos formában ismerkedhettek meg az egészséges táplálkozás fontosságával.

Mintegy tíz éve indította el a Tej Terméktanács az edukációs programját, amelynek részeként ma számos érdekes foglalkozással készültek a Hevesi-iskolában. A diákok a tejek fajtáit, összetevőit és az egészséges táplálkozás alapjait is megismerhették a dietetikus előadásából, majd öt különböző játék segítségével mélyíthették el a tudásukat, például virtuálisvalóság-szemüvegekkel és táblagépekkel.

– A gyerekek nagyon élvezik igazából. Szokták a tanárok vagy akár az igazgató is mondani, hogy „van egy osztály, ott nagyon csintalanok a gyerekek”, de semmi gond nincs velük. Annyira leköti őket ez a téma és ezek a játékok, hogy még a legcsintalanabb gyerek is kezesbáránnyá válik és nagyon nagy örömmel távoznak tőlünk a játékok miatt is és kapnak egy kis ajándékot is – mondta el Preg Arnold koordinátor. 

A mai gyerekeket már nagyon nehéz lekötni a hagyományos oktatással – fogalmazott Szabó Erzsébet. Az igazgató kiemelte, a fiatal generáció igényli az interaktív foglalkozásokat és az élményközpontú oktatást.

hevesi

– Városi gyerekek lévén egyre kevesebb olyan gyerek van, aki pontosan tisztában van azzal, hogy a bolt polcára hogyan kerül a tej. Ez itt látható, mert van egy terepasztal, ahol aktívan ők is részt vesznek a folyamatokban, megmutatják nekik, hogy mi mi után következik. Azt is meglátják, hogy honnan jön a tej, mert kiállítottak itt egy műtehenet, amit meg is lehet fejni. A gyerekek ezt nagyon élvezik – tudtuk meg Szabó Erzsébettől, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatójától. 

A diákok nagy érdeklődéssel vettek részt a programon, hiszen ahogy azt Bajor Gréta Rozina elmondta, sok új és hasznos dolgot megtanult a foglalkozáson. Szerinte a legjobb program a tehénfejés volt.

– Azt is mondták, hogy vannak hasznos bacik, amik persze kellenek a szervezetben. Igazából ez az interaktív óra nekem nagyon tetszett, mert nagyon sokat megtudhattunk azokról az alapanyagokról, amikből készül a tej – árulta el Bajor Gréta Rozina, a Hevesi Sándor Általános Iskola tanulója. 

hevesi

Vargyas Maja hasonlóan gondolkodik, de ő főként a tej előállításának folyamatára volt kíváncsi.

– Nekem azért tetszett, mert elmondták, hogy hogyan készül a tej, meg hogy aki érzékeny, az milyen tejet használhat meg mit nem ehet. Az tetszett még benne, hogy elmagyarázták, hogy vannak olyan anyagok, amik jók és vannak olyanok, amik nem jók – fogalmazott Vargyas Maja, a Hevesi Sándor Általános Iskola tanulója. 

A Hevesi-iskolában mindig igyekeznek változatos programokkal készülni a gyereknek, azonban a tejtermékekről most először hallhattak ilyen formában a diákok. A foglalkozásokon a harmadik, negyedik és ötödik évfolyamok tanulói vehettek részt.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.