Idén is megküzdöttek a SENI Kupáért

facebook megosztás

Tíz csapat részvételével bonyolították le az idei SENI Kupát az újnéppusztai szociális otthonban. A regionális futballtornán a nyugat-magyarországi intézmények fogyatékkal élő lakói vettek részt.

A tornát minden év májusában rendezik meg, az elmúlt két évhez hasonlóan ezúttal is a magyarszerdahelyi településrészen fekvő otthon látta vendégül a csapatokat. A kezdeményezés lényege, hogy segítse leküzdeni a játékosok akadályait, így a csapatokban eltérő nemű, életkorú és fogyatékossággal élő tagok is helyet kaptak. A zalai otthonokban igyekeznek rendszeres sportolási lehetőséget biztosítani a gondozottaknak.

- Nemcsak fizikai állóképességet biztosít a sport, hanem a mentális egészség fejlődéséhez is hozzájárul. Több hete készülnek a lakók erre a versenyre, illetve köszönet illeti a dolgozókat is, mert ők is ugyanolyan lelkesedéssel készültek erre a napra – fogalmazott Vizlendvai-Balassa Evelin, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény intézményvezetője. 

seni

A szociális intézményt a szervezésben a TZMO Hungary Kft segítette. A mezőny szinte megegyezett az előző évi gárdákkal.

- Idén lett egy új csapatunk, ők a siófoki máltai otthonból jöttek a fogyatékkal élőktől. Az összes többi csapat, aki itt részt vesz, ők régóta ismerik egymást. Egyedül a pásztori csapat nem tudott most eljönni hozzánk egy más rendezvény miatt. Évente egyszer itt találkozunk, a tornát minden helyszínen megelőzi egy felkészülés, edzés a csapatok részéről -  mondta el Simonné Hurja Veronika, a TZMO Hungary Kft. területi képviselője. 

A szabályok szerint a csapatok hét főből álltak, közülük négy mezőnyjátékos és egy kapus lépett egyszerre pályára. A mezőnyt két divízióra osztották, a mérkőzéseket két pályán bonyolították le. A nap lényege ugyan a játék öröme volt, de akadtak, akiknek komoly céljai voltak a tornán.

seni

- Szeretek focizni, a többiek szintén ugyanúgy. Szoktunk gyakorolni délutánonként a neneskisfaludi otthonnál. Szerintem tudjuk azt, amit aránylag teljesíteni kell. Reméljük, hogy győzni fogunk - árulta el Bognár Nándor. 

Az első divízióban a darvastói Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüst Hárs Otthon csapata győzedelmeskedett, míg a másik csoportban minden résztvevő oklevelet kapott. A tornán minden pályára lépő teljesítményét elismerték, így valamennyi csapat átvehetett egy-egy kupát a megmérettetés végén.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.