Elkezdődött a több mint 800 fellépőt felvonultató Tánc Karnevál

facebook megosztás

Elkezdődött a Tánc Karnevál ma délután az Erzsébet téren. A kétnapos program során különböző helyszíneken, több mint 800 táncost láthatnak majd az érdeklődők. Az eseményt az Eraklin Táncklub Egyesület növendékeinek műsora nyitotta meg.

2004-ben a tánc világnapjához kapcsolódó gálaestet szervezett az Eraklin Táncklub mintegy 200 fellépővel, majd 2015-től már a Város Napjához csatlakozva tartották meg a programot. Lekszikov Csaba elmondta, három évvel ezelőtt különvált a két rendezvény, azóta pedig egy önálló fesztivál várja az érdeklődőket. Kiemelte, ez az év mérföldkőnek számít az esemény történetében.

tánc

– Nevet változtattunk, az Utca Tánc Fesztivált felváltotta a Tánc Karnevál. Azért is döntöttünk így, mert úgy gondoljuk, hogy jobban kifejezi a tánckarneválnak, a táncosoknak a színességét. Nem utolsósorban a karneváli felvonulás úgy gondoljuk, hogy a rendezvény legnagyobb eseménye – árulta el Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke. 

Ma délben az Eraklin Táncklub növendékeinek műsorával kezdődött a fesztivál. A szemerkélő esőben egy szambával léptek a színpadra a táncosok, és ahogy Lekszikov Csaba fogalmazott: ez csakis napfényt hozhat.

tánc

– El tudtuk kezdeni, és eddig szépen megyünk sorban a műsorokkal. Nem szeretnénk semmit kihagyni, nyilván, amit az időjárás enged, ha netalántán olyan időjárás van, akkor annyi időre meg kell állnunk a fesztivállal kapcsolatban. B-terv egy ekkora rendezvénynél nincs. Olyan jellegű B-terv, hogy elmegyünk be egy zárt térbe, ilyet nem lehet csinálni egy ilyen helyen. Nem utolsósorban azért ez több hónapos előkészülettel járt és nem tudjuk ezt máshogy megoldani – tette hozzá Lekszikov Csaba.

Már a kora délutáni órákban számos csoport fellépett, de a táncosok egészen estig váltják majd egymást a színpadon. Az esemény fő műsorszáma, a karneváli felvonulás szombaton délután három órakor indul a Teleki-Rózsa utca kereszteződésétől. Az időjárási előrejelzések szerint, holnap már napsütés várja a fesztiválozókat.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.