Családi napot szervezett a kanizsai kampusz

facebook megosztás

Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ. A Csónakázó-tó mellett tartott program célja a résztvevők megismertetése volt a környezettudatosság lehetőségeivel.

Eredetileg áprilisban bonyolították volna le a szabadtéri programot, az eső azonban akkor keresztülhúzta a helyi kampusz munkatársainak terveit. A szervezésben a PEN mellett részt vett a Zalaerdő Zrt., a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány és a kanizsai állatmenhely is. Gerencsérné Berta Renáta, a PEN igazgatója úgy tapasztalja, a kanizsaiak életében is egyre inkább jelen van a környezettudatos gondolkodás.

- Úgy látom, hogy egyre több szervezet áll már mögé ezeknek a programoknak. Sokan szerveznek már önállóan is környezettudatos vagy fenntartható programokat. Ez számunkra, mint körforgásos gazdasági központ, egy abszolút járható út és bízom benne, hogy minél több együttműködő partnerre tudunk szert tenni ezzel is - fogalmazott Gerencsérné Berta Renáta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója. 

A szervezők egy 10 állomásból álló sorversenyt is tartottak, amelynek teljesítésére négy órája volt a résztvevőknek. A kihívásokat igyekeztek változatosan összeállítani.

Általában kézügyességet igénylő feladatok lesznek, tehát valamit vagy le kell dobni vagy el kell találni, valamire egy karikát rádobni. De azért az agytekervényeket is megmozgatjuk, hiszen több ponton is kvízeket kell majd kitölteni – tudtuk meg Lesták Attilától, a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány Nagykanizsa kuratóriumi tagjától. 

A házigazdák elmondták, az eseményt hagyományteremtő jelleggel szervezték és jövőre is szeretnének programot tartani a családoknak és a környezetvédelem iránt érdeklődőknek a Csónakázó-tó partján.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

PEN - Környezettudatos Családi Nap a Csónakázó tónál

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.