Az űrkutatásról és a csillagászatról hallhattak a Kiskanizsai Általános Iskola tanulói

facebook megosztás

Az űrmeteorológia és a csillagászat került a fókuszba a Kiskanizsai Általános Iskolában ma délelőtt. Az előadáson az alsó és felső tagozatos diákok a napkutatás fontosságáról és alkalmazásáról hallhattak Korsós Mariannától.

A természettudományok nem tartoznak a legnépszerűbb témakörök közé, és szeretnénk ezeket közelebb hozni a diákokhoz – fogalmazott Molnár István. Az igazgató kiemelte, az előadásokat a gyerekek a korosztályuknak megfelelő nyelvezeten hallgathatják meg.

– Vilmos Mihály, aki többször, több alkalommal volt már intézményünkben, a csillagászatnak a szerelmese, sok mindenben segített. Abban, hogy valami hasonló témakörben okosodjanak. Az ő segítségével ma egy olyan előadást fognak néhányan – alsós csoport és egy felsős csoport – megnézni, meghallgatni, ami szintén ebben a témakörben, űrmeteorológia és csillagászat témakörben fog elhangzani – mondta el Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója. 

iskola

Az előadást igyekeztek érdekesen, interaktív formában tálalni a fiataloknak. Korsós Marianna kiemelte, a fő célja az, hogy a gyerekek ezáltal kedvet kapjanak a fizikához és a jövőben ők kutassák a Nap energiatermelő folyamatait.

–  Az igaz, hogy most már próbálunk elmenni a napelemek, a szélenergia irányába, de ez hosszú távon nem fenntartható, hiszen a napelemeket is ugyanúgy ledobjuk a szeméttelepen, azoknak a lebomlási ideje is több száz év. Tehát igazából nem nagyon mentjük meg ezzel a Földet – árulta el Korsós Marianna csillagász.

Sok diákot érdekel a csillagászat, így többen előre utánanéztek a témának.

– Én már hallottam erről a témáról, meg szoktam is ilyen műsorokat nézni, szóval engem tényleg érdekel – tudtuk meg Szamos Réka tanulótól. 

iskola

Varga Boglárka a kutatás iránt érdeklődik elsősorban, és ő is gyakran olvas róla.

– Nagyon sok ismeretlen dolog van még, amiket még kutatnak és kíváncsi vagyok, hogy még mik vannak az űrben – fogalmazott Varga Boglárka tanuló. 

Az iskolában mindig igyekeznek új területeket megnyitni a diákok előtt, így nem csak ez az előadás kelti fel a fiatalok figyelmét.

– Szoktak lenni és általában érdekes szoktak lenni, mindig többet megtudunk, úgyhogy mindig élvezem ezeket az előadásokat – mondta el Kopcsó Olívia tanuló. 

A programot tovább színesítette, hogy a kérdésekre helyesen válaszoló diákok ajándékokat kaptak, miközben érdekes információkkal gazdagodtak.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.