Jótékonysági futáson gyűjtöttek a rászorulóknak

facebook megosztás

Harmadszor tartott Nyúlcipő, Fuss a nyúl után jótékonysági futást a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ a Csó-tónál. A hétvégi programon többféle távon indulhatott a csaknem 100 mozogni vágyó, nevezési díjként tartós élelmiszert vártak a szervezők.

A korábbi években sosem volt szerencsénk, mindig kifogtuk a rossz időt, most azonban nem is választhattunk volna jobb időpontot – kezdte Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. A Segíts, hogy segíthessünk Alapítvány és a Kanizsai Futóklub közös rendezvényének célja a rászoruló családok segítése.

futás

- Az intézményünknek és az intézményünk által működtetett alapítványnak én úgy gondolom, hogy nemes céljai vannak, támogatni, segíteni, odafigyelni, segítséget nyújtani azoknak, akik erre rászorulnak és ez a programunk is azt szolgálja, hogy egy kis jótékonyság, egy kis adománygyűjtés, de cserébe szeretnénk adni valamit a közösségnek, azoknak az embereknek, akik az idejüket, az energiájukat erre a délelőttre összpontosítják - fogalmazott Mészáros Adrienn.

A felnőttek egy tókört vagyis az 5 kilométeres futást, gyaloglást választhatták, az edzettebbek azonban 10 kilométeres távon is megmérettethették magukat. A palini Inkey Boldizsár Általános Iskola képviseletében mintegy negyvenen érkeztek.

futás

- Az Inkey Gyalog galopp társaság, Kinga néni, Judit néni és Marica néni vezetésével, szülőket, gyerekeket fog össze, és ők az 5 kilométeres gyalogláson vesznek részt. Az Inkey Futrinkákat jómagam kísérem és szintén szülőkkel, gyerekekkel, kicsit csökkentett létszámban, de mi is vagyunk 13-an, akik szintén ezt az 5 kilométeres távot teljesítik futva. Adományként azt hoztunk, amit kértek, száraz élelmet - mondta el Horváth Eszter, a Palini Inkey Boldizsár Általános pedagógusa. 

A Futóklub által levezényelt közös bemelegítés után, a futam először a 600 méteres gyermektávval indult, majd a további kategóriák versenyzői együtt vágtak neki a Csónakázó-tó körüli pályának.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.