Gálaműsorral várta az érdeklődőket a Fúvószenekar

facebook megosztás

Hagyományos tavaszi koncertjével várta az érdeklődőket a Nagykanizsai Fúvószenekar szombat este. A korábbi évektől eltérően, idén a sormási István Fogadóban egy kötetlenebb, vacsorával egybekötött hangjátékkal készültek a közönségnek, akik a klasszikus komolyzenei művek mellett kortárs dalokat is hallhattak.

A Mikulás koncertünkkel ellentétben, ez egy sokkal komolyabb hangvételű műsor, ahol bemutathatjuk a zenekar szakmai felkészültségét – árulta el Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya. A mai zeneszerzők legtöbb esetben fúvószenekarokra írják a darabokat, így számos kiemelkedő alkotás közül válogathattak az estére.

koncert

- A koncert fúvószenekarok, mint mi is vagyunk, elő tudnak adni gyakorlatilag big band hangzású, klasszikus zenei hangzású, pop hangzású, rock hangzású, mindenféle hangzású műveket, és ezért ugye a tollak is könnyen megindulnak. Ráadásul a másik dolog, ami miatt ezt a koncertet annak idején létrehoztuk, hogy a zenekar ezzel a komoly munkával egy minősítésre is képes, tehát ilyenkor szoktuk a zenekart megmérettetni, vagy felkészíteni egy versenyre – mondta el Tatár Csaba. 

Idén ettől eltértek egy kicsit, és egy felkérésnek eleget téve költöztették át a hagyományosan a Medgyaszay Házban tartott koncertet az István fogadóba. A gálaműsort két részben adták elő, ahol először egy komolyzenei etappal, majd populárisabb muzsikákkal léptek a színpadra.

koncert

- Ez a koncert ismét úgy született, hiába nem minősülünk, hogy egy minősítő koncertnek is megfelelne. Ott olyan előírások vannak, hogy az első félidő, ami a koncert, fúvós kategória, hogy legyen mondjuk egy magyar mű, ez nálunk most egy Bartók Este a székelyeknél lesz, amit eljátszunk, hogy tényleg legyen egy magyar vonatkozása is a dolognak. Legyen egy koncert induló, azzal kezdünk, Mars a Marsra a darab címe egyébként, már csak a címe miatt is kiválasztottam, ez egy John Williams beütésű dolog, egyébként egy karmester versenyre írta a szerzője, gyakorlatilag egy nagyon jó pofa darab, amivel kezdünk, utána jön a Bartók darab. Játszunk még filmzenéket, igyekeztünk minél változatosabbá tenni – tette hozzá Tatár Csaba. 

A Fúvószenekar mellett a vacsoraszünetben a Triad Combo Jazz Trio szórakoztatta a közönséget.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.