Carp Cup: A versenyzők több mint egy tonna halat fogtak ki a tóból

facebook megosztás

46 darab és 304,3 kilogramm hallal nyerte meg a IV. Carp Cupot a pátyi gárda. A 14 csapat a négy nap alatt összesen, több mint egy tonnányi halat fogott ki a Csónakázó-tóból.

Mérlegelés zajlott a 2-es álláshelynél péntek este, 9 óra után. A halat éppen vissza akarták engedni, amikor megszólalt a kapásjelző.

A csapat ezúttal is szép példányt emelt a szákba, ám nem volt mérlegelhető, a versenyben ugyanis csak a 4 kiló felettiek számítottak. De a másik lekötött példányuk már az igazán nagyokat képviselte, a mérlegeléskor 11400 grammot nyomott. A 200 kilométerről, Pátyról érkezett csapat harmadik alkalommal vett részt a Csó-tó Carp Cup-on és már a verseny derekán is elégedettek voltak.

- Mikor megérkeztünk, akkor ettek a halak. Mikor változott az idő, akkor megálltak, aztán szép lassan, ahogy megnyugodott az idő, megindultak újra. Igazából meg kellett őket keresni – tudtuk meg Dávid Krisztiántól, a Carp-Bait Team tagjától. 

hal

Ezek a felvételek jó pár méterrel feljebb, nagyjából a mezőny közepén, a 8-as álláshelynél készültek, a tavalyi győztes L&CS Carp Team-nél.

Az éppen horogra akadt ponty 7900 grammot nyomott, de ennél a csapatnál is volt lekötve egy több mint 11 kilogrammos példány.

A kapások szombaton sem hagytak alább.

- Egyelőre elég jól megvagyunk, bár vannak kisebb-nagyobb szünetek, de dolgozunk rajta, még 24 óra hátravan – szögezte le Rigó Szilárd, a Matula Carp Team tagja.

horgász

De nem csupán a visszajáró, régi gárdáknak volt szerencséje. A IV. Carp Cupon újoncok is voltak. Simon Barnabás, a Zero csapatának tagja, eddig csak szervezőként tudott részt venni a versenyen.

- Bárki, aki elindult ezen a versenyen, aki rosszul érzi magát az, hazudik. Végigjártam én is a csapatokat, azért elmehettünk szomszédolni, ha az egyik tag itt maradt, átmehettünk ide-oda-amoda. Nagyon jó csapatok jöttek össze. Egy része a peca ennek az egésznek. A másik a barátkozás, sütés-főzés, evés-ivás. Szerintem jó hangulatban nincs hiány - fogalmazott Simon Barnabás, a Zero Carp Hunter Team tagja. 

Az eredményhirdetésen kiderült, az elmúlt napok teljesítményeit szinte a verseny végéig tudták tartani a csapatok. Első helyen végzett a Páty Carp-Bait Team, második lett a Matula Carp Team, harmadik az L&CS Carp Team, az újonc Zero, jó pár kilóval elmaradva ugyan a bronzéremtől, de az előkelő negyedik helyezést érte el.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.