Az országos feeder bajnokság elődöntőjét tartották a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

A Feeder Országos Bajnokság elődöntőjének adott helyszínt a hétvégén a Csónakázó-tó. 51 versenyző foglalta el a horgászhelyeket, és a kétnapos edzés után, a szombat-vasárnapi versenyeredmény alapján dőlt el, ki az a 13 szerencsés, aki továbbjutott a középdöntőbe.

Az utóbbi pár évben már jellemzővé vált, hogy a szezonban szinte minden hétvégére jut egy-egy horgászverseny a Csónakázó-tónál. A mostani Feeder ob több szempontból is különleges a sporthorgászaton belül.

- A Feeder verseny egyik célhala főleg a keszegfélék, jellemzően dévérkeszegre, bodorkára és vöröszárnyú keszegre horgásznak. Ezen kívül előfordulhat néhány beeső ponty is, ami szerencsés lehet, jelentősen meg tudja emelni a fogott súlyt. De jellemzően kisebb keszegfélékre horgásznak. Egy-egy versenyzőnél, ha szerencsés, 50 és 100 darab közötti fogásokat remélnek – fogalmazott Szépligeti Ferenc, a MOHOSZ halgazdálkodási koordinátora. 

horgász

A kanizsai versenyen részt vett Polyák Csaba is, a MOHOSZ horgászsport szakszövetségi irodájának vezető helyettese.

Mint ahogy a szakember fogalmazott, a természet befolyásolhatja a végeredményt. A pályával rendkívül elégedett volt és a verseny első napjának délelőttjén már 13 fogott keszegnél járt.

- Az etetőanyagom egy egyszerű keszeges etetőanyag, nagyon pici, nehéz lösszel van megnehezítve, épp a küszöb miatt le van súlyozva, hogy ne legyenek fölszálló szemcsék benne. A csali pedig az egész arzenál, szerintem mindenkinél azonos, van nálam giliszta, csontkukac, pinki, illetve a legfontosabb keszeg csemege, a szúnyoglárva – tudtuk meg Polyák Csabától, a MOHOSZ Horgászsport Szakszövetség irodavezető-helyettesétől. 

Pár méterre Polyák Csabától, ugyanabban a szektorban foglalt helyet Geröly Tibor, Szombathelyről érkezett horgász, aki nem első alkalommal versenyzett a nagykanizsai vízen.

horgász

Az etetőanyag mellett, ő a csalik tekintetében a kanizsai tónál a vágott gilisztára esküszik és a taktikára – amit szintén befolyásolt az időjárás.

- Meg is van, meg nincs is a taktika, próbálkozunk. Jól fogtunk az edzésen, - viszont van két táv, amit el kellene dönteni, hogy vagy 30 méteren vagy 50 méteren kell horgászni. Ezt kellene váltogatni, és itt a váltásoknál az ütem vagy a váltásoknál nagyon el tudjuk rontani a pecánkat – mondta el Geröly Tibor. 

A Feeder ob nagykanizsai előselejtezőjén a dobogó első fokán Gáspár Tamás végzett, második lett Laki János, harmadik helyen Geröly Tibor végzett. A dobogósokkal együtt összesen 13-an jutottak tovább a kanizsai versenyből az országos megmérettetés középdöntőjébe.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.