A zeneiskola együttesei álltak pódiumra

facebook megosztás

A Zeneiskola minden diákja színpadra lépett csütörtök este a Medgyaszay Házban. A Tavaszi koncert – az együttesek hangversenye – című fellépés új program volt az intézmény életében, és rögtön hatalmas sikerrel debütált.

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány közös szervezésének köszönhetően valósult meg a csütörtöki koncert. Baráth Adrien, az intézmény igazgatója elmondta, a program megtartásában a korábbi fellépések pozitív fogadtatása is fontos szempont volt.

zene

- Novemberben mindig van alapítványi koncertünk. És annyira sikeres, annyira jó visszahallani a sikereket, a gyerekek annyira motiváltak, hogy egyet gondoltunk és eldöntöttük, hogy most tavasszal lesz egy ilyen új rendezvény, az együttesek koncertje – mondta el Baráth Adrien, az FFZAMI igazgatója. 

A tavaszköszöntő koncerten a zeneiskola minden formációja színpadra léphetett, a Csicsergők kórusától kezdve a fúvós zenekaron keresztül a vonósokig. Kemény György utóbbi csapatot vezeti, nem túl régóta, saját bevallása szerint visszatérőként.

vonós

- Vegyes a csapat, én nem ragaszkodom a vonós zenekarhoz. Nagyon szeretem a gitárosokat, van bőgős. Aki meg tudja fogni a hangszert, az én meglátásom szerint, annak itt a helye. Ez egy másik csapat, egy másik dolog. Ez a szívem csücske, ez a zenekar – fogalmazott Kemény György, a FFZAMI hegedűtanára. 

A tavaszi koncert egy igazi örömünnep volt a Zeneiskola tanulóinak és mestereinek egyaránt, hiszen mint ahogy Baráth Adrien fogalmazott: a négy fal között nagyon sokat gyakorolnak a gyerekek, de nem egy osztályzat az érték számukra. A sikerélmény, a közönség előtti fellépés, a tapsvihar, ami a munkájuk elismerése.

V.A.

(Képek: Szalai Szilveszter)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.